4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Samenwerken aan de asbestbodemsaneringsopgave in Overijssel

· 954× bekeken

ZWOLLE / TWENTERAND - De provincie Overijssel en de gemeenten Hof van Twente, Borne, Wierden, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Haaksbergen en Twenterand tekenden op 29 juni de Samenwerkingsovereenkomst Asbestbodemsaneringsopgave 2016-2022. De Samenwerkingsovereenkomst heeft tot doel om de gewenste integrale aanpak van de asbestbodemsaneringsopgave te bewerkstelligen. Gedeputeerde Annemieke Traag: “De voorgestelde aanpak vraagt om zowel brede inzet vanuit de provincie als ook de gemeenten met een heldere rol- en taakverdeling. Om de kwaliteit van de leefomgeving in de gemeenten te verbeteren, zodat we voor onze inwoners een gezonde en veilige leefomgeving creëren en behouden. Daarom sluiten we nu deze samenwerkingsovereenkomst”.

Het project Asbestbodemsaneringsopgave Overijssel 2016-2022 richt zich op de aanpak van historische asbestbodemverontreinigingen, gerelateerd aan de afvalstromen vanuit de Eternitfabriek te Goor. Ruimtelijk speelt de problematiek van de historische asbestbodemverontreiniging met name binnen de gemeente Hof van Twente en in beperktere mate in de omliggende gemeenten Borne, Wierden, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Haaksbergen en Twenterand. De provincie ontvangt voor de asbestbodemsaneringsopgave voor deze periode € 38 miljoen van het Rijk.

In de gemeente Hof van Twente en omliggende gemeenten zijn vanaf 2001 al veel asbestbodemsaneringen uitgevoerd en zijn al veel asbestwegen gesaneerd onder de Saneringsregeling asbestwegen. Momenteel vindt een grootschalige bodemsanering plaats in de wijk ‘t Gijmink in Goor.

Het huidige project Asbestbodemsaneringsopgave 2016-2022 betreft een overall-aanpak. Enerzijds ligt de focus in deze programmaperiode op het identificeren en saneren van risicovolle locaties. Anderzijds willen provincie en de betrokken gemeenten locaties saneren waar sprake is van ruimtelijke of maatschappelijke dynamiek. Op deze locaties is een koppeling tussen de asbestbodemsanering, asbestdakenverwijdering en andere maatschappelijke thema’s (verduurzaming, energietransitie) mogelijk. Op deze wijze komen we tot een integrale aanpak.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›