4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

‘Het Verzet Kraakt’ zoekt kinderen voor theaterspektakel

· 529× bekeken

ALMELO - Voor de theatervoorstelling van ‘Het Verzet Kraakt’ zoekt het productieteam jongens en meisjes tussen de 7 en 10 jaar oud. Zij zullen de kinderen van Derk en Christine Smoes in de voorstellingen van 29 augustus tot en met 23 september a.s. spelen. Geïnteresseerde kinderen kunnen zich hiervoor tot en met dinsdag 4 juli aanmelden. Dit kan door een voorstelfilmpje te mailen naar auditie@hetverzetkraakt.nl.

Acteurs Wolter Weulink en Ellen Kremers spelen in de voorstelling respectievelijk Derk en Christine Smoes: de leider van de knokploeg Almelo die de grootste bankroof aller tijden heeft uitgevoerd en zijn vrouw. Samen hadden zij in 1944 twee jonge kinderen: Nico en Carla die toen 4 en 5 jaar oud waren. Het productieteam is op zoek naar jongens en meisjes tussen 7 en 10 jaar om de rollen van de kinderen Smoes in de voorstelling te spelen.

Kinderen die geïnteresseerd zijn, kunnen uiterlijk dinsdag 4 juli een filmpje opsturen naar auditie@hetverzetkraakt.nl. In dit filmpje stellen ze zichzelf voor en vertellen ze kort waarom ze graag mee willen doen. Doel is om een indruk van de kinderen te krijgen. Aan de hand van deze filmpjes selecteert ‘Het Verzet Kraakt’ de kinderen die aan de voorstelling mee mogen doen. NB. In verband met de grootte van filmbestanden wordt aangeraden deze op te sturen met een webservice (bijv. WeTransfer).

Vanwege het grote aantal voorstellingen, zullen er meerdere kinderen voor iedere rol geselecteerd worden. Op deze manier kunnen ze elkaar afwisselen.

Wat is ‘Het Verzet Kraakt’?
‘Het Verzet Kraakt’ is een Twentse communityproject rondom de grootste bankroof aller tijden die het Twentse verzet in november 1944 in Almelo heeft gepleegd. Het project bestaat uit drie onderdelen: exposities in zes gemeenten in mei – juli 2017, de theaterproductie in augustus/september 2017 en een speelfilm in 2019.

Onderdeel van ‘Het Verzet Kraakt’ is een musical- en theaterspektakel in augustus/september 2017. De theaterproductie wordt 20 – 25 keer opgevoerd voor een publiek van ongeveer 1.250 bezoekers per keer. Bezoekers krijgen een avondvullend programma voorgeschoteld met eten, drinken en een voorstelling. Het spektakel wordt opgevoerd op een oud industrieterrein (Indiëterrein) en een rangeerterrein voor de treinen naast het NS-station in Almelo. Voor meer informatie en kaartverkoop kijk op www.hetverzetkraakt.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›