4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Reizigersvereniging ALMA ontevreden over treindienst Almelo-Hardenberg

· 1344× bekeken

TWENTERAND - Reizigersvereniging ALMA heeft heden een brief aan Gedeputeerde Staten van de Provincie Overijssel gezonden om haar ongenoegen te uiten over de uitvoering van de treindienst Almelo-Hardenberg door concessiehouder Arriva. De provincie is als concessieverlener verantwoordelijk voor een goede uitvoering van deze treindienst. Reizigersvereniging ALMA is echter minder goed te spreken over de gehele aanpak. De vereniging heeft hiervan al meerdere malen melding gemaakt in diverse overlegorganen.

Binnen Reizigersvereniging ALMA is uitgebreid gesproken over de best mogelijke oplossing en de vereniging ziet elektrificatie van het traject Almelo-Mariënberg als de beste oplossing.
In het kader van de elektrificatie gaat de vereniging zich ook inzetten voor heropening van het station Bergentheim.

Door de elektrificatie van de spoorlijn ziet de vereniging ook mogelijkheden voor een directe verbinding naar Emmen en het doortrekken van die lijn, via Stadskanaal, naar Groningen zodat er een rechtstreekse verbinding zal ontstaan tussen de universiteitssteden Enschede en Groningen.
Door het realiseren van een goede en betrouwbare verbinding verwacht Reizigersvereniging ALMA een significante groei van het aantal reizigers.

Aan de colleges B&W van vijf gemeenten in de regio t.w. Almelo, Twenterand, Hellendoorn, Ommen en Hardenberg is gevraagd het verzoek tot elektrificatie te willen ondersteunen.
Informatie over Reizigersvereniging ALMA is te vinden op de website www.reizigersverenigingalma.nl en op het Twitteraccount #Reizigersalma

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›