4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Samenlopers brengen € 102.000 bijeen voor kankerbestrijding

· 668× bekeken

VRIEZENVEEN - Op 23 en 24 juni 2017 is in Vriezenveen bij manege de Vjenneruiters 24 uur gewandeld voor KWF kankerbestrijding onder de naam SamenLoop voor Hoop Twenterand. Met circa 1250 lopers in 55 teams onder begeleiding van een groot aantal vrijwilligers is zeker €102.000 ingezameld voor kankeronderzoek.

De estafetteloop werd op 24 juni om 16:00 uur gestart door burgemeester Van der Kolk en eindigde op zaterdag 24 juni om exact 16:00 uur. De samenloop werd geopend doordat de eregasten, mensen die kanker hebben of hebben gehad, de openingsronde over het parcours liepen. Tegen middernacht werd een indrukwekkende kaarsenceremonie gehouden, waarbij dierbaren werden herdacht. Vervolgens werd tot aan de slotceremonie gevierd dat ook mensen kanker hebben overwonnen, omringd door het licht uit ca 1300 kaarsenzakken langs het parcours.
De samenloop werd muzikaal begeleid door diverse DJ’s, bands, zanggroepen en individuele optredens. Het was daarmee een zeer sfeervol, verbindend en gezellig evenement.
Tijdens deze samenloop werd voor het eerst een kinderloop georganiseerd. Op twee tijdstippen hebben ca 100 kinderen een speciaal parcours in 24 minuten afgelegd. Door acties van de kinderen zijn aanzienlijke bedragen bijeen gebracht voor de samenloop.

De opbrengst van SamenLoop voor Hoop 2017 wordt verdeeld over een aantal doelen.
Onderdeel van de voorlopige opbrengst van € 102.000 is een groot bedrag van € 25.000, dat door de Stichting Julian 4 Life beschikbaar is gesteld voor kankerbestrijding bij kinderen. Dit bedrag wordt samen met de opbrengst van de kinderloop beschikbaar gesteld voor onderzoek naar langetermijneffecten en zorg bij overlevenden van kinderkanker. Een bedrag van € 10.000 wordt beschikbaar gesteld aan het Vechtgenotenhuis in Ommen.

Tenslotte gaat de rest van de opbrengst naar een onderzoek naar magnetische lymfeklierdiagnostiek bij hoofd-halskanker van de Universiteit Twente.

Foto: Sander Rozemuller.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›