4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

De Kadernota 2018 - wie stelt de meeste vragen?

· 1011× bekeken

TWENTERAND - Op 11 juli wordt de kadernota 2018 beproken in de gemeenteraad. Alle partijen hebben schriftelijk gereageerd; de ene partij heeft er een levendig document van gemaakt, met mooie plaatjes en zo; een andere partij volstaat met een droge opsomming van meningen en vragen..
Het is schier onmogelijk voor de Delta redactie om op zo'n korte termijn alles inhoudelijk te doorgronden; daarom nu een overzicht van hoe de partijen gereageerd hebben, met daarin het aantal geproduceerde pagina's en het aantal vragen dat gesteld is. Dat laatste was best lastig omdat bij sommige partijen de vragen wat verborgen liggen in de tekst, waar anderen de vragen expliciet benoemen en ook wel genummerd hadden.

Lezer dezes kan hier alle documenten terugvinden op de website van de gemeente. Zodat hij zelf een oordeel kan vormen over de kwaliteit van de beschouwingen over de kadernota 2018.


Partij Paginas Aantal Vragen

PvdA____12________41
GBT_____12________17
CU______10________16
VVD_____8_________39
CDA_____5_________28
D66______5_________7
FL_______5_________4
SGP_____4_________10

Een toelichting: de CU heeft 10 pagina's geproduceerd, maar meer dan de helft bestaat uit foto's en plaatjes. Ook de GBT heeft de zaak rijk geillustreerd, Bij de VVD heeft men leentjebuur gespeeld bij Fokke en Sukke, en de PvdA heeft een 'werk in uitvoering' verkeersbord op het schutblad. Zonder enige uitspatting waren de inputs van CDA, D66, Fractie Laarman en de SGP. Dat zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van het gebodene.

In totaal hebben we dus 61 pagina's, zo'n 162 vragen. Totaal zinloze statistiek, maar dat geeft dus 2,7 vragen per pagina gemiddeld. Het CDA heeft daar de toppositie met 5,6 vragen per pagina. Kampioen vragensteller is de PvdA, met in zijn kielzog de VVD, en op enige afstand het CDA als derde.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›