4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Meevaller voor gemeente, druk op sociaal domein blijft

· 865× bekeken

De meicirculaire gemeentefonds 2017, de brief waarin aangekondigd wordt hoeveel geld de gemeenten ontvangen vanuit het rijk, laat een financiële meevaller zien voor de gemeente Twenterand. “Dat is prettig voor een aantal onderwerpen waar we aan werken, maar de druk blijft om vooral voor het sociaal domein een oplossing te zoeken voor de tekorten die daar zijn. Onze opgave daarin verandert niet,” aldus wethouder Financiën, Jan-Herman Scholten.

De oplossingen voor de tekorten in het sociaal domein worden vooral gezocht bij de andere programma’s van de gemeente. De meevaller vanuit het rijk wordt vooral veroorzaakt door de loon- en prijscompensatie. Lonen en prijzen gaan omhoog door de hogere inflatie. De rijksuitgaven stijgen en daardoor stijgt de algemene uitkering aan de gemeente. De meevaller ligt voor het jaar 2018 op ruim zes ton en stijgt de jaren daarna tot ongeveer 1 miljoen euro in 2021. De exacte financiële consequenties worden verrekend in de begroting 2018.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›