4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

26 juni: Informatiebijeenkomst Zonnepark Oosterweilanden

· 640× bekeken

VRIEZENVEEN - Op maandagavond 26 juni organiseert de gemeente Twenterand een informatiebijeenkomst over het Zonnepark Oosterweilanden. De bijeenkomst is bedoeld voor omwonenden en andere belanghebbenden. Er wordt uitleg gegeven over de mogelijke ontwikkeling van een zonneveld van ongeveer 16 hectare. Volgens wethouder Van Abbema een mooie mogelijkheid in de zoektocht naar duurzame energie: “Ook als gemeente Twenterand staan we voor een grote duurzame opgave. Daarin kan de ontwikkeling van een zonnepark een flinke bijdrage aan leveren.”

De locatie die voor het voorgenomen zonnepark in beeld is, ligt ten oosten van de N36, in de nabijheid van de zandwinningslocatie Oosterweilanden.

Subsidie
Voor een dergelijk project is er een zogenaamde SDE-subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie) beschikbaar. De aanvraag daarvoor moet op 16 september van dit jaar ingediend zijn, inclusief de daarvoor benodigde omgevingsvergunning.

Uitnodiging
Omwonenden en belanghebbenden zijn van harte uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst, waar uitleg wordt gegeven over de het voorgenomen project, de aanvraag en de planning. De avond vindt plaats op maandag 26 juni van 19.30 – 21.00 uur in de Trouwzaal van het gemeentehuis, Manitobaplein 1 in Vriezenveen. Vanaf 19.00 uur is de zaal open.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›