4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Helpende Handen viert zijn éénjarig bestaan

· 492× bekeken

TWENTERAND - Eén jaar geleden werd er door ZorgSaam Twenterand een voor de gemeente Twenterand unieke webservice gelanceerd: Helpende Handen. Een soort marktplaats voor inwoners van Twenterand waar men gratis een vraag kan stellen of hulp kan bieden. De resultaten van deze webservice zijn bemoedigend.

Naast de particuliere vraag en aanbod vindt men op deze website ruim 600 voorzieningen in de buurt. Ook wel sociale kaart genoemd. Voorzieningen die in Twenterand door zorgaanbieders, welzijnsinstellingen, vrijwilligersorganisaties en ondernemers per kern worden aangeboden. Denk hierbij aan een boodschappenservice, activiteiten voor jong en oud, ondersteuning bij het op orde houden van de administratie en diverse vormen van zorg.

Helpende Handen
Sinds de feestelijke lancering op 23 juni 2016 werd de website Helpende Handen ruim 5.000 keer bezocht. Zowel inwoners als professionals vonden de hulp en ondersteuning die ze zochten. Helpende Handen lijkt in een behoefte te voorzien. Het maakt inwoners zelfstandiger doordat ze zelf de hulp en ondersteuning kunnen zoeken die zij nodig zijn. Men kan hulp vragen of hulp bieden door een advertentie te plaatsen of door op de website op zoek gaan naar het bestaande aanbod. Lukt het niet passende hulp te vinden dan kunnen ze een beroep doen op de helpdesk van Helpende Handen: de Zorginformatie•punten van Zorgsaam Twenterand.

Hulp gezocht!
Het afgelopen jaar werd er het meest gezocht naar hulp bij het boodschappen (doen), gezelschap, maaltijd, tuinonderhoud en dagbesteding. Er werden circa 30 hulpvragen geplaatst. Ondanks dat het ‘noaberschap’ in Twenterand nog wel aanwezig is kan Helpende Handen altijd meer naamsbekendheid gebruiken. Daar wordt de komende periode meer prioriteit aan gegeven.
Helpende Handen is op zoek naar inwoners die hun hulp éénmalig of langdurig willen aanbieden. Uw hulp is hard nodig! Twijfelt u? Of wilt u meer informatie over deze vrijwillige inzet van hulp, bel dan met (0546) 481 460 of mail: helpendehanden@zorgsaamtwenterand.nl

De hulpvragen van Helpende Handen worden ook via Facebook gedeeld.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›