4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Verrassende combinatie van beeld en geluid

· 920× bekeken

VRIEZENVEEN - De 2e Hongaarse rapsodie van Liszt is vele malen gebruikt als muzikale illustratie in tekenfilms, onder meer door Walt Disney. Pianist Jeroen Snijder liet vrijdagavond in de Ontmoetingskerk in Vriezenveen tijdens zijn programma ‘Tekenfilm en klassiek, een bijzonder huwelijk …’ indrukwekkend horen op de vleugel hoe het origineel klinkt. Na deze muzikale krachtmeting kreeg het publiek via het beeldscherm de vele manieren te zien waarop dit stuk gebruikt is in de wereld van de tekenfilm. Het was één van de onderdelen van dit concert dat Theater Turf en de OMC-commissie van de Ontmoetingskerk samen hebben georganiseerd. De pianist werd bijgestaan door klassiek zangeres Pauline Verburg en dat leverde tezamen een fraaie muzikale cocktail op, bestaande uit verschillende stijlen. Liszt, Chopin en Bach werden uitgevoerd naast onder meer Elton John en The Beatles.

Pauline Verburg zong het Ave Maria van Schubert, terwijl Circle of life uit The Lion King een extra hartveroverende dimensie kreeg door de bijpassende beelden die vertoond werden uit deze film van Disney. Waar het allemaal om ging was dus ‘beeld en muziek’ en dat werd heel verrassend gedoceerd. Tijdens een door Snijder gespeelde prelude en fuga van Bach regen op het beeldscherm alle noten zich aaneen. In kleur. “Toen ik dit filmpje gevonden had begon ik het leuk te vinden en kwam ik uiteindelijk bij Walt Disney”, aldus de pianist die een leuk verteller bleek te zijn.

Het was zeer zeker een creatieve en ook educatieve muzikale avond, waarbij het jammer was dat het bezoekersaantal tegenviel. De tienjarige Yerodin van Os vond het allemaal prachtig. Als mooiste onderdeel wees hij de fuga van Bach aan en het laatste lied ‘Als je van beren leren kan’ uit Junglebook, gezongen door Pauline Verburg, begeleid aan de vleugel door Jeroen Snijder. Het beeldmateriaal werd verzorgd door Albert Verburg.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›