4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Kom met buitenspeel initiatieven! Het wordt beloond

· 309× bekeken

TWENTERAND - De gemeente Twenterand vindt het belangrijk dat haar inwoners gezond zijn en voldoende bewegen. Sport- en speellocaties dragen hieraan bij. Om initiatieven van inwoners op dit gebied te ondersteunen, is er nu een speciale cofinanciering regeling ‘Buiten Spelen’. Inwoners met mooie ideeën kunnen deze bij de gemeente aandragen. In overleg wordt vervolgens gekeken hoe de ideeën gerealiseerd kunnen worden. Verspreid over de gemeente Twenterand zijn er diverse sport- en speellocaties voor kinderen en jongeren. Sommige hiervan zijn zelfstandig en andere vallen onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Omdat mensen in de wijken het beste weten welke behoefte er aan dergelijke speelfaciliteiten is, wil de gemeente inwoners hier meer bij betrekken. Hun wensen staan daarbij centraal.

Meer betrokkenheid
Speelplekken hebben een belangrijke functie als ontmoetingsplek. Door buurten uit te nodigen om te komen met initiatieven en hen hierin te faciliteren hoopt de gemeente Twenterand dat er meer betrokkenheid ontstaat bij de speelplek. Ook is de gedachte dat op die manier vandalisme en vernieling wordt tegengegaan.

Wat zijn de spelregels?
• Er is voldoende draagvlak voor het plan; het is ontwikkeld samen met andere buurtbewoners, instanties, verenigingen en/of organisaties.
• Het plan is realistisch, haalbaar en goed uitgewerkt inclusief een heldere financiële onderbouwing.
• Het plan draagt bij aan het bevorderen van buitenspelen.
• De gemeentelijke bijdrage wordt op basis van cofinanciering verstrekt. Dat houdt in dat de initiatiefnemer zelf ook een financiële bijdrage moet regelen, bijvoorbeeld door fundraising of sponsoring.
• Er is in totaal € 60.000 beschikbaar voor deze regeling. Zodra het subsidieplafond is bereikt, stopt de regeling.

Meedoen
Een medewerker van de gemeente kan u helpen bij het indienen van uw plan. U kunt hiervoor contact opnemen met Mevrouw Ter Beek via email of telefonisch via 0546 - 840 840.
Het plan zelf kunt u digitaal indienen via Buitenspelen. Daar vindt u tevens de complete regeling cofinanciering ‘Buiten Spelen’.


 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›