4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Oosterhave Makelaars in Vroomshoop vindt aansluiting bij regionale groep

· 1516× bekeken

VROOMSHOOP - Vele huizen in Twenterand zijn al gekocht en verkocht via dit in Vroomshoop gevestigde kantoor: Oosterhave Makelaars van Robert van ’t Oever. Van ’t Oever wil daar nog lang mee doorgaan, maar er gaat wel iets veranderen: Oosterhave Makelaars sluit zich aan bij de ten Hag makelaarsgroep, voor een bredere dienstverlening in een grotere regio. Na tien jaar “gejobhopt” te hebben, begon Robert van ’t Oever zo’n zeventien jaar geleden zijn eigen makelaarskantoor, ondersteund door Aly Heuver en Ina Jansen. De naam Oosterhave koos hij zorgvuldig: “ooster” vanwege de grote regio in het oosten van het land die hij toen al voor ogen had en “have” in de betekenis van thuis.

Van ’t Oever heeft een achtergrond in de bouw, maar had al snel een duidelijk doel voor ogen: makelaar worden. Terwijl hij overdag gevels, daken en vloeren maakte, studeerde hij in de avonduren voor zijn makelaarsdiploma. Bij een bouwbedrijf met een eigen verkoopafdeling leerde hij de nieuwbouwverkoop en voordat hij de stap zette om voor zichzelf te beginnen in zijn geboorteplaats Vroomshoop, werkte hij ook nog bij makelaarskantoren in Nijverdal en Markelo. „In zeventien jaar hebben we een goede marktpositie in de gemeente opgebouwd”, zegt hij. „We doen het goed; tachtig panden in een jaar verkopen is veel voor een kantoor met één makelaar.”

Omdat hij de diensten wil uitbreiden, met onder andere hypotheken, verzekeringen en pensioenen is Van ‘t Oever op zoek gegaan naar een samenwerkingspartner en die vond hij in de ten Hag groep, met acht vestigingen in Oost-Nederland. „Het is ideaal; ten Hag is een familiebedrijf dat naar de lange termijn kijkt en de “sterke economie van Zwolle” en “booming Enschede” komen zo dichterbij.” De populariteit van Twenterand en omgeving neemt toe onder de stedelingen, vanwege de goede winkelcentra, goed openbaar vervoer, de ligging aan het kanaal, in combinatie met de gunstige woningprijzen.
"De dorpen hebben veel te bieden zoals sociale controle in de goede zin van het woord, minder criminaliteit, minder verkeerslawaai, meer huis voor dezelfde prijs. We kunnen nu vanuit het dorp sparren met de steden en mensen in de steden gemakkelijker verleiden om in onze gemeente te gaan wonen”, verwacht Van ’t Oever.

Omgekeerd zijn er voor de bedrijfsmakelaardij van ten Hag in Twenterand kansen. „Wij zitten hier dicht op de markt en kunnen een brug slaan tussen de plaatselijke ondernemers en de gespecialiseerde bedrijfsmakelaars van ten Hag die gevestigd zijn in de stad.” Daarbij kan Van ’t Oever ook rekenen op de ondersteuning van de specialisten van de groep. Dankzij de schaalvergroting “kan ik voor mijn klanten een enorme boost geven in de service. Wij zijn nu in staat woningen onder de aandacht te brengen van een veel groter publiek.”

Omdat bij Oosterhave Makelaars ook een hypotheekadviseur komt, heeft het kantoor meer ruimte nodig. Het verhuist daarom binnenkort twee deuren verder. De naam op de gevel en het personeel blijft hetzelfde, met een toevoeging: Oosterhave Makelaars, powered by ten Hag. Ook sluit het kantoor zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM).

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›