4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Theaterspektakel ‘Het Verzet Kraakt’ zoekt vrijwilligers

· 419× bekeken

ALMELO - Het grootste Twentse theaterspektakel van het jaar, ‘Het Verzet Kraakt’, zoekt enthousiaste mensen voor allerlei vrijwilligersfuncties achter de schermen. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst hierover op maandag 19 juni a.s. om 19.00 uur in het Stadslab op het Indiëterrein in Almelo. Aanmelden en meer informatie: vrijwilligers@hetverzetkraakt.nl.

‘Het Verzet Kraakt’ is een communityproject dat zijn zijn kracht krijgt door de samenwerking van professionals en amateurs: op alle niveaus en bij alle onderdelen van het project. Een productie als deze kan niet zonder vrijwilligers. Tijdens de voorstellingen zijn er elke avond achter de schermen 200 mensen nodig. Maar ook in de voorbereiding is het productieteam op zoek naar ‘handjes’. Werktijden zijn afhankelijk van de functie en altijd in overleg.

Welke functies zijn er zoal?
• Horeca: catering voor cast en de medewerkers aan Het Verzet Kraakt
• Naaisters: naaien van kostuums e.d. voor de hele productie
• Gastvrouw en gastheer: ontvangen en begeleiden van de bezoekers
• Technische ondersteuning: voor en achter de schermen
• Parkeerhulpen: om het verkeer in goede banen te leiden
• Toiletdames: schoonhouden van de toiletten
• Productieassistenten: alle voorkomende zaken in opdracht van de productieleiders uitvoeren
• Runners: wegbrengen en ophalen van diverse spullen en shuttledienst voor personen
• Schoonmakers: o.a. het terrein schoonhouden
• Grimeren cast: alle acteurs en actrices grimeren onder leiding van professionals
• Kleedsters: alle acteurs en actrices helpen bij het aankleden
• Administratieve hulp: het maken en bijhouden van diverse lijsten, mail bijhouden e.d.
• Promotie: bij braderieën, jaarmarkten, evenementen en meer willen we bezoekers vertellen over ‘Het verzet kraakt’

Vrijwilligersavond op 19 juni
Op maandag 19 juni om 2017 om 19.00 uur is een vrijwilligersavond bij het Stadslab op het Indiëterrein aan de Sluiskade Noordzijde 14 in Almelo. Het productieteam vertelt hier meer over de voorstelling en de (vrijwilligers)functies die er zoal zijn. Geïnteresseerden voor deze bijeenkomst kunnen zich hiervoor aanmelden door een mail met hun contactgegevens te sturen naar: vrijwilligers@hetverzetkraakt.nl.

Wat is ‘Het Verzet Kraakt’?
‘Het Verzet Kraakt’ is een Twentse communityproject rondom de grootste bankroof aller tijden die het Twentse verzet in november 1944 in Almelo heeft gepleegd. Het project bestaat uit drie onderdelen: exposities in zes gemeenten in mei – juli 2017, de theaterproductie in augustus/september 2017 en een speelfilm in 2019.

Onderdeel van ‘Het Verzet Kraakt’ is een musical- en theaterspektakel in augustus/september 2017. De theaterproductie wordt 20 – 25 keer opgevoerd voor een publiek van ongeveer 1.250 bezoekers per keer. Bezoekers krijgen een avondvullend programma voorgeschoteld met eten, drinken en een voorstelling. Het spektakel wordt opgevoerd op een oud industrieterrein (Indiëterrein) en een rangeerterrein voor de treinen naast het NS-station in Almelo. Voor meer informatie en kaartverkoop kijk op www.hetverzetkraakt.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›