4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

CDA en CU bij dagopvang Flierborg Vroomshoop

· 984× bekeken

VROOMSHOOP - De CDA en Christen Unie fractie bezochten op vrijdag 9 juni de Dagopvang bij het Flierborg te Vroomshoop. De afspraken voor dit werkbezoek werden gemaakt tijdens de Beursvloer Twenterand in oktober jl. in Het Punt. De CDA raadsfractie verbond zich aan een werkbezoek bij de dagopvang in het Flierborg te Vroomshoop. En het CDA heeft blijkbaar ook de CU uitgenodigd om mee te gaan. Op de foto zijn chauffeur vrijwilligers Henk en Fenna Mollenhorst druk in de weer om ook tijdens regenbui een deelneemster droog naar de dagbesteding te brengen.

De CDA en Christen Unie raadsleden werden ontvangen door de leiding van de dagopvang en bijgepraat over de aanpak. Bertus Wessels; ‘het is hartverwarmend hoe vrijwilligers en professionals van Zorgaccent zorgen voor de ouderen en ze zo een actieve daginvulling bieden. De deelnemers worden begeleid en geactiveerd, waardoor ze langer zelfstandig kunnen wonen. Ook worden door de dagopvang mantelzorgers voor één of meer dagdelen vrijgespeeld, waardoor hun zware taak wordt verlicht’. Na de ontvangst in Vroomshoop werd samen met het vrijwilligers van het vervoer de dagopvang in Westerhaar-Vriezenveensewijk en Daarle bezocht. De raadsleden konden daarna met de deelnemers van de dagopvang bijpraten over hun ervaringen tijdens de dagopvang. Raadslid Henk Veurink; ‘het was al met al een zeer zinvolle ervaring want zo kun je van dichtbij ervaren hoe de ouderen door Zorgaccent worden opgevangen en begeleid in de Wmo zorg’. De morgen werd afgesloten met een discussie over de toekomst van de dagopvang en een gezamenlijk lunch. De CDA en Christen Unie raadsleden kijken terug op een interessante en leerzame ochtend in de zorg.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›