4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Twentse vervoerders starten met nieuwe regeling Regiotaxi

· 964× bekeken

ENSCHEDE - Met ingang van 1 juli a.s. kunnen inwoners die geen Regiotaxipas hebben geen gebruik meer maken van de Regiotaxi Twente. Vanaf dat moment is namelijk de nieuwe maatwerkvoorziening vervoer van kracht. Daarmee is de Regiotaxi alleen nog maar beschikbaar voor mensen die via hun gemeente een Regiotaxipas hebben.

Het leerlingenvervoer, het vervoer van mensen met een Regiotaxipas en het vervoer van en naar dagbesteding in de meeste Twentse gemeenten, zijn op 29 maart definitief gegund. De vervoerders Brookhuis, Witteveen, Willemsen-de Koning en de combinatie Hulshof/Nijhuis gaan het vervoer verzorgen.

In Twenterand gaat de nieuwe regeling leerlingenvervoer in op 1 augustus 2018. Tot die tijd blijft de oude regeling van kracht.

Gefaseerde invoer nieuwe regeling vervoer
De Twentse gemeenten voeren deze nieuwe maatwerkvoorziening vervoer gefaseerd in. De meeste gemeenten stappen op 1 juli 2017 met de Regiotaxipas over op de nieuwe regeling en op 1 augustus gaat de nieuwe regeling in voor het leerlingenvervoer. Op 1 januari 2018 sluit daar het vervoer van en naar de dagbesteding bij aan. Gemeenten informeren zelf hun inwoners die gebruik maken van de Regiotaxi (met pas) en leerlingenvervoer over de veranderingen. Meer informatie over de nieuwe regiotaxiregeling is te vinden op www.regiotaxitwente.nl. Het telefoonnummer blijft 0900-1814.

Regiotaxi niet meer als OV
De Regiotaxi als openbaar vervoer (algemene voorziening) is niet meer opgenomen in de nieuwe contracten met de vervoerders. Daarvoor verwijzen gemeenten naar het regulier openbaar vervoer www.twents.nl. Naast reizen met het openbaar vervoer zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om van A naar B te komen. Samen reizen is een mooie manier van reizen. Het is goedkoper, beter voor het milieu en kan soms mooie contacten opleveren.

Waarom nieuwe contracten?
De Twentse gemeenten willen er ook in de toekomst voor zorgen dat iedereen in Twente mee kan blijven doen. Vervoer is daarbij belangrijk. Op dit moment is het vervoer van de Twentse gemeenten versnipperd en onoverzichtelijk georganiseerd. Gemeenten regelden dit allemaal op basis van verschillende afspraken en geldstromen. Dat maakte het onoverzichtelijk en duur. Twaalf van de veertien Twentse gemeenten hebben daarom besloten gezamenlijk op zoek te gaan naar nieuwe vervoerders voor het regiotaxivervoer, het leerlingenvervoer en het vervoer naar dagbesteding. Op deze manier kunnen zij het vervoer waarvoor zij verantwoordelijk zijn, beter en slimmer organiseren.


 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›