4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

BIM vereist structurele organisatieverandering

· 642× bekeken

VROOMSHOOP -
BIM is zoveel meer dan een kunstje of voorbijgaande hype in de bouwwereld. BIM vereist een volledig nieuwe manier van werken. Van je eigen organisatie, maar ook van alle partners in de keten. De bouwketen is zo sterk als de zwakste schakel. Die zwakste schakel is De Groot Vroomshoop allerminst.
Bouwen met openBIM IFC is een must voor toeleverancier in de bouw De Groot Vroomshoop Houtbouw. Houtbouw levert onder meer bergingen, gevels en daken. Meer dan 75% van de daken en gevels wordt ‘gebimd’. Dat leidt tot een serieuze foutenreductie en beduidend minder faalkosten, een gestroomlijnder productieproces en kortere bouwtijd. Die korte bouwtijd maakt de toeleverancier tot een gewilde partner in ketensamenwerkingsverbanden en vernieuwende woonconcepten. Bovendien wordt De Groot Vroomshoop eerder betrokken in het bouwproces, waardoor creatief en oplossingsgericht meegedacht kan worden. Dat levert meerwaarde op voor de opdrachtgever en gebruiker.

Om resultaat te boeken met BIM was vergaande verankering binnen de organisatie noodzaak. In de productiehal is onlangs met succes een pilot afgrond met beeldschermen bij de werkplekken aan één productiebaan. Alle informatie, in- en extern, wordt alleen nog digitaal en waar mogelijk meerdimensionaal uitgewisseld. Weg tekeningen, planborden, order- en pakbonnen, afvinklijstjes, memo’s, onderhanden werklijsten. De pilot startte met een instructie en een handleiding. Medewerkers in kwestie pakten het meteen goed op en gaven al na enkele dagen productie aan, niet meer anders te willen. De succesvolle pilot gaf De Groot Vroomshoop voldoende reden om op te schalen naar complete productielijnen voor gevels, daken en bergingen om een nog grotere efficiencyslag te maken.

Meer informatie of De Groot Vroomshoop en BIM? Bekijk de video op onze homepage http://degrootvroomshoop.nl/ of neem contact met ons op.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›