4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Twenterand stelt detailhandelsvisie 2017-2022 op

· 400× bekeken

VRIEZENVEEN - “In 2022 hebben de kernen in Twenterand levendige en samenhangende centrumgebieden, waar mensen elkaar ontmoeten, evenementen plaatsvinden en voorzieningen elkaar versterken. De individuele kracht van kernen is uitgangspunt: er zijn bijpassende initiatieven ontplooid en het goede is behouden. Buiten de centra is slechts onder voorwaarden ruimte voor ondergeschikte en perifere detailhandel.” Dit is de doelstelling van de nieuwe detailhandelsvisie 2017 – 2022, waar ondernemers, eigenaren en de gemeente zich gezamenlijk voor in gaan zetten.

De detailhandelsvisie is opgesteld om de vele ontwikkelingen in de detailhandel te verbinden aan lokale mogelijkheden. Het is een toekomstgerichte visie, gebaseerd op de hoofdlijnen uit de detailhandelsvisie 2011 - 2016.

Vijf hoofdkeuzes
Het doel van de visie heeft geleid tot vijf hoofdkeuzes, die per kern worden uitgewerkt: Individuele kracht van kernen, de juiste winkel op de juiste plaats, structuurversterking en begeleiden marktontwikkelingen, volwaardig boodschappenaanbod in de vier grote kernen en de ondernemers zijn aan zet.

Interactief proces
De visie is samen met ondernemers tot stand gekomen. Er is een discussiebijeenkomst in alle vier de kernen georganiseerd om de landelijke ontwikkelingen in relatie tot de situatie in Twenterand te bespreken en met elkaar na te denken over de toekomst. Het Platform Detailhandel Twenterand is nauw betrokken bij het opstellen van de visie.

Detailhandel bij bedrijven
Een discussiepunt in de visie ging over de ruimte die al dan niet geboden moet worden aan kleinschalige detailhandel op bedrijventerreinen. Het standpunt blijft dat detailhandel als ondergeschikte nevenactiviteit bij bedrijven bij uitzondering kan worden toegestaan. De gemeente gaat over dit onderwerp weer in overleg met Provincie Overijssel.

Op dinsdag 31 mei heeft het College van burgemeester en wethouders de detailhandelsvisie 2017 – 2022 vastgesteld. Het woord is nu aan de gemeenteraad van Twenterand op 27 of 28 juni voor het raadsdebat en op 11 of 18 juli voor de raadsvergadering.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›