4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Interpellatie ex. Art. 39 RvO door Gemeentebelangen Twenterand

· 824× bekeken

TWENTERAND - Op 13 mei jl. heeft mijn fractie op onze Facebookpagina een bericht geplaatst met als titel: ‘Met vriendjespolitiek krijg je alles voor elkaar’. De strekking van het verhaal mag genoeglijk bekend zijn. De media noemden het de ‘bankjeskwestie’.

Maandagavond 15 mei rond 23.20 uur is ons raadslid Marcus Elzinga gebeld door wethouder Engberts. We gaan hier niet het hele gesprek doornemen, echter in dit gesprek kreeg ons raadslid venijnig toegebeten dat “hij zijn rol als raadslid maar eens moest heroverwegen”, want het bericht van GBT op Facebook (en de wethouder noemde eveneens De Roskam) zou louter uit leugens bestaan. Hiermee tevens suggererend dat de familie Beuving niet de waarheid vertelde.
Later heb ik wethouder Engberts over zijn uitspraak jegens ons raadslid gebeld en volgens hem was het niet zo gezegd. Ik zou bijna zeggen: natuurlijk niet!

Laat ik over 1 ding glashelder zijn: ik, GBT, accepteren zo’n uitspraak niet, nooit! Het feit dat deze uitgesproken zijn door een wethouder, waarbij hij het persoonlijk maakt door op de man te spelen en niet op de bal, maakt het nog erger voor ons. Wij kunnen en willen dit niet onbesproken voorbij laten gaan en roepen daarom wethouder Engberts ter verantwoording waar het hoort: hier in de raadszaal van Twenterand.

Over deze uitspraak, maar ook over de beantwoording van de vragen zoals die door de VVD zijn gesteld hebben wij de volgende vragen:

1. Waarom heeft u raadslid/volksvertegenwoordiger Elzinga gebeld? En wat heeft u precies verteld in dit telefoongesprek?
2. Waarom spreekt u raadslid Elzinga aan over een publicatie in De Roskam en verwijt u hem deze publicatie?
3. Waarom meende de wethouder tegen ons raadslid te moeten zeggen dat “hij zijn rol als raadslid maar eens moest heroverwegen”?
4. Is de wethouder achteraf tot de conclusie gekomen dat dit niet gezegd had mogen worden?
5. Is hij bereid hiervoor excuses aan te bieden?
6. In de beantwoording van de vragen zoals die door de VVD gesteld zijn wordt gemeld dat gevraagd zou zijn om een invalidenpaarkeerplaats door raadslid Elzinga. Dit is pertinent onwaar. Hoe komt u hierbij?
7. Hoe komt u erbij dat beleid uitgelegd is en dat dit is bevestigd door raadslid Elzinga? Waaruit blijkt dit?
8. Wat heeft de wethouder van deze kwestie geleerd? (als er al iets van geleerd is)
9. Op welke wijze denkt de wethouder herhaling in de toekomst te voorkomen?

Mevrouw de voorzitter, het behoeft geen betoog dat dit alles ons zeer zwaar op de maag ligt. Wij eisen mondelinge én schriftelijke openbare excuses van deze wethouder voor zijn uitlatingen die hij in het bewuste telefoongesprek gedaan heeft. Ook willen wij excuses voor de beantwoording van de vragen van de VVD, waarin onwaarheden staan (zie vraag 5 en 6).
Mochten deze excuses niet volgen dan zullen wij ons beraden op eventuele andere stappen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›