4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Basisscholen ontvangen 6e editie van de Cultuurklapper

· 629× bekeken

TWENTERAND - Enthousiast nemen de vertegenwoordigers van 13 basisscholen uit Twenterand afgelopen maandag 29 mei de 6e Cultuurklapper voor het basisonderwijs 2017-2018 in ontvangst. “We zijn heel tevreden over het aanbod dat de lokale en regionale culturele aanbieders via deze weg aanbieden” vertelt één van de aanwezige leerkrachten. De Cultuurklapper is inmiddels een begrip voor de 21 deelnemende basisscholen in Twenterand. Wethouder onderwijs de heer Binnenmars en wethouder cultuur mevrouw Van Abbema, zijn allebei blij met dat ook dit schooljaar de gemeente en de basisscholen samen hebben uitgesproken dat zij goed cultuuronderwijs belangrijk vinden voor kinderen onder schooltijd en daar een bijdrage aan willen leveren. Dankzij dit commitment van gemeente en basisscholen, kan gemeente Twenterand aanspraak maken op matchingsgeld van de provincie Overijssel uit de regeling ‘Cultuur aan de Basis’. Met dit samengevoegde budget kunnen de deelnemende basisscholen van Twenterand, kinderen onder schooltijd op een laagdrempelige manier kennis laten maken met verschillende vormen van cultuureducatie.

Combinatiefunctionaris onderwijs-cultuur Kristina Odenhamn voegt hieraan toe: “Door hard werken en een fantastische medewerking van het werkveld, is deze editie tot stand gekomen. Daar ben ik ook dit jaar weer heel blij mee en trots op.”
In 5 jaar tijd hebben gemiddeld 3500 kinderen per schooljaar kennis gemaakt met alle vormen van cultuureducatie. Hiermee is tevens continuïteit ontstaan in de samenwerking met het lokale culturele werkveld. Combinatiefunctionaris onderwijs-cultuur vertelt: “Dit zien we terug in de enorme belangstelling van scholen voor het lokale aanbod. In 2016 hebben 90 basisschool groepen muziekworkshops in de klas gedaan door de lokale muziekaanbieders Popschool Twenterand, Muziekschool Pianoforte en Muziekschool Otten. En in 2015 hebben 83 basisschool groepen een les bij het Historisch Museum Vriezenveen ingepast in hun schoolprogramma.”

Komend schooljaar mogen de leerkrachten voor de leerlingen kiezen uit een divers aanbod uit de disciplines dans, drama, muziek, poëzie en lokaal erfgoed. Ook kunnen scholen via de Cultuurklapper kiezen voor schoolvoorstellingen. De coördinatie en planning ligt in handen van de combinatiefunctionaris onderwijs-cultuur Kristina Odenhamn. Zij is werkzaam bij ZorgSaamzorgsaam Twenterand.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›