4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Zaterdag: 3e Kortebaandraverij Twenterand in Vroomshoop

· 2131× bekeken

Zaterdag 3 juni wordt ie alweer voor de derde keer verreden: de kortebaandraverij Twenterand in Vroomshoop, tussen de twee rotondes op de Hammerweg. Omdat het de enige wedstrijd in Overijssel is, is het meteen aangemerkt als het Overijssels Kampioenschap. Ten opzichte van voorgaande jaren valt op dat het randprogramma ook erg aantrekkelijk is, dat tot 22.00 uur duurt.

De voorbereidingen zijn in volle gang en er is op Pinksterzaterdag een mooi randprogramma samengesteld. Om te beginnen is er een speciale live uitzending van Delta FM Sport van 11.00 tot 14.00 uur. Presentatie vanaf het parcours wordt verzorgd door Marcus Elzinga. Naast het verzorgen van muziek spreekt Elzinga met diverse gasten, waaronder Jarno Hams (vanwege de trekrace), fervent paardenliefhebber Hein Hein, Douwe Bouma (voorzitter TwenEvenTs), starter Martin Eeken en ondernemers Jan en Richard Oude Monnink, bekend van de motorzaak aan de Noorderweg in Vroomshoop die helaas verkast naar Hengelo. Jan en Richard verrichten tevens de opening van het evenement en dat gebeurt rond 13.15 uur.

De paarden en hun pikeurs gaan om 13.30 uur van start. De eerste editie in 2015 werd gewonnen door Harry Pools met paard Barbert. Vorig jaar was het opnieuw paard Barbert die won, maar toen met pikeur John de Leeuw. En dit voor 3.000 toeschouwers, die bijna allemaal een gokje waagden, enkelen zelfs geld wonnen en dit kan ook aanstaande zaterdag weer.

Na de eerste en tweede omloop is er om 14.30 en 16.00 uur een vrachtwagen trekrace. Deze race zal gepresenteerd worden door de zevenvoudig sterkste man van Nederland Jarno Hams. De vrachtwagens zullen getrokken worden door Eric Hams, Jordy Bosch, Manus Wolters en Henri Boers. Maar wie wint?

Er wordt afgesloten met muziek van twee bands: de Bottleneck Rockers knallen er direct na de wedstrijd erin rond 17.30 uur en om 20.30 uur is het tijd voor de regionaal populaire band Bek Vol Zand.

De organisator van dit grootste evenement is Stichting TwenEvenTs, een particulier initiatief. Deze stichting is opgericht omdat aan drie grote ambities wil bewerkstelligen. Deze zijn:

• De gemeente Twenterand meer bekendheid te geven
• Het gevoel van verbondenheid in de lokale samenleving te versterken
• Een platform te bieden voor het bedrijfsleven
TwenEvenTs houdt daarom jaarlijks een groot evenement, want dat is hét middel bij uitstek om deze doelstellingen te verwezenlijken, aldus deze stichting.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›