4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Oplossing voor parkeerprobleem (bankje) in Vroomshoop

· 842× bekeken

TWENTERAND - Dinsdagavond 23 mei is er een gesprek geweest tussen de familie Beuving en een vertegenwoordiger van de gemeente Twenterand. Doel van dit gesprek was om te komen tot een oplossing voor het veilig in- en uit de rolstoelbus komen van hun ernstig zieke (klein-)kind.

Met de familie zijn twee oplossingsmogelijkheden besproken:
• Aanvraag van een nieuwe inrit. Op deze inrit kan de bus op eigen terrein geparkeerd worden. Het groen wordt dan weggehaald tot aan de erfgrens en gewenste bestrating wordt in overleg aangebracht. De familie zou dan zelf voor de bestrating op eigen terrein moeten zorgen. Op de aanvraag voor een nieuwe inrit zou positief worden besloten.
• Op de bestaande parkeerstrook het groen weghalen tot zover nodig is. Vervolgens op de parkeerstrook aangeven welke plek nodig is voor de laadklep en voor het in- en uitrijden van de rolstoel. Dit deel van de parkeerstrook wordt dan gemarkeerd met een wit kruis op de strook. Bij de parkeerstrook kan dan door de familie zelf een aandachtsbord neergezet worden.

Voor de familie Beuving zijn de aanpassingen op de bestaande parkeerstrook de passende oplossing. De gemeente heeft toegezegd dat er morgen (woensdag) gelijk begonnen wordt met de aanpassingen van de parkeerplek. Wethouder Engberts is blij dat er een oplossing is gevonden waar ook de familie mee in kan stemmen: “Ik hoop oprecht dat de familie met deze oplossing geholpen is en dat het de zware situatie waarin zij zitten, met alle zorgen die erbij komen, kan verlichten.”

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›