4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Baardactie ds. Schipper levert ruim € 1400,00 op.

· 1266× bekeken

VROOMSHOOP - Vanaf zaterdag 20 mei gaat ds. Frans Schipper zonder baard door het leven. Het is de ‘baardcommissie’ gelukt om het nodige geld bij elkaar te krijgen. Voor kapsalon Smelt werden eerst vier ‘oude’ baarden en twee ‘oude’ snorren geschoren en daarna de baard van ds. Frans Schipper.
Het speciale was dat kapster Tessa dat mocht doen. Zij knipt de dominee al zo’n 7 jaar. Alleen de baard was voor haar een brug te ver. “Daar mocht ik niet aankomen. De baard was hem veel te lief”.

Het begon allemaal in februari toen de jongeren van World Servants een presentatie van hun reis gaven in de kerk van de Protestantse gemeente in Het Anker. Ds. Frans Schipper maakte in de dienst bekend dat z’n baard geschoren mocht worden vanwege de intenties van deze jongeren.
“Maar dat gaat niet zomaar. Hier moet wel een bedrag tegenover staan”, waren z’n woorden. Het duurde niet lang of een aantal mannen stelden hun baarden en snorren ter beschikking van deze actie. In de weken die volgden konden mensen geld contant doneren of overmaken op een bankrekeningnummer van World Servants Vroomshoop.

Op 20 mei was het dan zover. Voor ds. Schipper moest € 500,00 op tafel komen en voor de 6 baard– en snormannen € 800,00. Om 13.00 uur was de start van de baardactie, die plaatsvond op de parkeerplaats voor Kapsalon Smelt. Met een partytent en prachtige muziek trok men een aantal mensen die geld langs kwamen brengen. Na een aantal tussenstanden werd het eindbedrag om 14.00 uur bekendgemaakt.
De 4 baarden en de 2 snorren stond op een bedrag van € 826,90 en de baard van ds. Frans Schipper behaalde een bedrag van € 540,00. Samen een bedrag van € 1366,90. En toen kon er geschoren worden. Tijdens het scheren bleven mensen geld storten tot we over de € 1400,00 kwamen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›