4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

De Morgenster uit Wierden winnaar Leesvirus Wierden-Twenterand 2017

· 1767× bekeken

WIERDEN - In de zaal van de gereformeerde kerk te Wierden werd op donderdag 18 mei de prijs uitgereikt aan de winnaar van het Leesvirusproject Wierden-Twenterand.
Groep 6 van De Morgenster behaalde uiteindelijk de hoogste score en werd daarmee de winnaar van 2017.

Leesvirus.nl is een ICT-leesproject voor kinderen uit groep 6 van de basisschool. Het is bedacht in Drenthe, In de gemeenten Wierden en Twenterand doet een aantal scholen al jaren met dit leuke en leerzame project mee. Leerlingen van de groepen 6 van St. Antoniusschool in Vriezenveen, Chr. Dalton basisschool De Maten in Den Ham en CBS De Smithoek in Den Ham hebben samen met basisscholen Het Galjoen, De Morgenster, Kluinveenschool, Het Laar, De Touwladder en De Mariaschool in Wierden en de Roerganger in Enter hebben de afgelopen 8 weken tien boektoppers gelezen, beoordeeld en antwoorden gegeven op de quizvragen over de leesboeken. Alle leerlingen konden dat doen via de speciale website van Leesvirus, www.leesvirus.nl

Op donderdagmorgen 18 mei werd het Leesvirusproject afgesloten met een slotfeest, waarbij goochelaar Jan Kosters voor een extra feestelijk tintje zorgde. Tijdens de quiz die gespeeld werd met een afvaardiging van elke school, bleek dat de leerlingen heel veel over de boeken wisten. Elise Kremer van basisschool De Maten won de quiz en kreeg een boekenbon.

Voor de einduitslag ging dit jaar de strijd tussen De Morgenster en De Maten. Beide scholen gingen gedurende de quizweken vrijwel gelijk op. De Maten maakte in quizweek 1 van de wedstrijd net 1 foutje meer in de quiz, waardoor uiteindelijk de beker naar Wierden ging met op de tweede plaats De Maten en een derde plaats voor de St. Antoniusschool uit Vriezenveen.

De winnende school De Morgenster kreeg een beker, boekenleggers en een boekenbon.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›