4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Samen eten voor goede doelen in Het Punt te Vroomshoop

· 1095× bekeken

VROOMSHOOP - In het Grand Café van het Punt in Vroomshoop was afgelopen vrijdagavond een restaurantopstelling met 116 bezoekers. Ze droegen allen per persoon € 25 bij voor het goede doel: de stichting Tyler uit Vroomshoop en noabers for Duchenne. Er werd door de aanwezigen, waarbij Tyler Bruins en zijn naaste familie, zichtbaar genoten van het smakelijke driegangen-diner bereid door Ron Kramers van "de Zeven Zaligheden" uit Den Ham. Tegelijkertijd werd de stichting Tyler gesteund. Deze stichting is er de afgelopen tijd door hartverwarmende acties in geslaagd een rolstoelbus voor Tyler Bruins (10) te realiseren Met die bus is de jonge bewoner van een aangepaste woning in de Hoven in Vroomshoop veel mobieler geworden. Dat betekent een hele verlichting voor z’n moeder, die een hele zorg heeft aan haar zoon Tyler, die te maken heeft met de ziekte van Duchenne, een vorm van spierdystrofie, die 1 x op de 4500 jongens voorkomt.

De actieve Twenteranders Johan Endeman en Dick Melenberg trokken een aantal jaren geleden zich het lot van patiënten met de ingrijpende spierziekte Duchenne aan. Alweer voor vierde keer wordt een dergelijk diner georganiseerd, eens in de twee jaar ging men aan tafel. De opbrengst gaat voor de helft naar de stichting Tyler en voor de andere helft naar onderzoek naar medicijnen om Duchenne te lijf te gaan. Dit vierde diner bracht weer een mooi bedrag op en ook kwamen andere goede doelen in beeld. Zo brak Henk Beldman een lans voor de steun voor de Tour de Triompf-tocht in juni, wanneer met een toerwielertocht vanaf Parijs naar café Kremer in Vroomshoop de stichting “Kans voor een Kind” gesteund wordt. Ook was er aandacht voor gebreide en gehaakte knuffels voor een weeshuis in Sri Lanka, waarvoor oma Beuving zich metterdaad inzet. Zo ging het gezellige samen eten en de daadwerkelijke inzet voor goede doelen prima samen in Het Punt.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›