4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Burgemeester Visser neemt afscheid van Twenterand: Goodgoan!

· 960× bekeken

VRIEZENVEEN - Op donderdag 11 mei heeft Burgemeester Visser afscheid genomen van de gemeente Twenterand. Hij wordt op 18 mei beëdigd als burgemeester van de gemeente Katwijk. Ruim 250 mensen - inwoners, ondernemers, vertegenwoordigers van verenigingen, raadsleden, collegaburgemeesters en de Commissaris van de Koning – kwamen Cornelis Visser en zijn vrouw de hand schudden. Visser had genoten van de dag: “Het is hartverwarmend dat zoveel mensen de moeite nemen om persoonlijk afscheid te komen nemen. Dat doet me goed.”

Na van huis opgehaald te zijn door de brandweer Twenterand, werd Cornelis Visser in de bijzondere raadsvergadering toegesproken door collegaburgemeester Raven van de gemeente Hellendoorn, locoburgemeester Jan Binnenmars en de nestor van de gemeenteraad, Henk Veurink. Allemaal waren ze het erover eens dat Burgemeester Visser een belangrijke bijdrage heeft gehad in de ontwikkeling van Twenterand als gemeente. Gedurende zijn tijd in Twenterand heeft Visser zich sterk gemaakt voor veel onderwerpen, maar in het bijzonder voor de veiligheid binnen de gemeente en de zichtbaarheid van Twenterand buiten de gemeentegrenzen. Dat dat soms in een roerig politiek klimaat ging, werd ook door de sprekers aangehaald. Visser werd neergezet als een burgemeester die vastberaden voor zijn zaak ging, in combinatie met het nodige gevoel voor humor.

Het laatste woord was aan de burgemeester zelf. Hij bedankte in zijn speech de sprekers voor hun mooie woorden en gaf aan een mooie tijd in Twenterand te hebben gehad. Ook heeft hij in Twenterand ontdekt hoe ‘informatief’ een bezoek aan een voetbalwedstrijd kan zijn. “Want daar moet je zijn als je het laatste nieuws wilt horen.” Visser sloot af met het Twentse ‘Goodgoan'. Een teken dat hij zich in Twente thuis heeft gevoeld.

Op donderdag 18 mei wordt Cornelis Visser beëdigd als burgemeester van Katwijk.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›