4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

CAV Den Ham schrijft zwarte cijfers en investeert in eigen fabriek

· 3373× bekeken

DEN HAM - De Coöperatieve Aankoopvereniging Den Ham heeft over het jaar 2016 zwarte cijfers geschreven. Daarmee is de financiële positie van het bedrijf versterkt en is er voldoende ruimte om met eigen geld de komende jaren te investeren in de fabriek. Ondanks de moeilijke agrarische markt, is de hoeveelheid geproduceerde mengvoerders in 2016 stabiel gebleven. Het aantal klanten is gestegen. De leden van de CAV Den Ham hebben ingestemd met het gepresenteerde jaarverslag.
CAV Den Ham komt van een verlies van 80.000 euro in de voorgaande periode naar een bescheiden winst van bijna 75.000 euro in 2016. “We mogen concluderen dat de ingezette lijn om onze financiële positie te verbeteren, zijn vruchten afwerpt. Dat is een compliment voor iedereen binnen het bedrijf, die daar op zijn eigen manier een bijdrage aan levert. Maar ook voor onze klanten, waarvan velen ons al jarenlang trouw zijn gebleven”, zegt directeur Gert Bargeman.

Onzekerheid sector
CAV Den Ham bevindt zich in een lastige en dynamische agrarische markt. “De melk- en vleesprijzen staan telkens onder druk, wat onzekerheid geeft over het inkomen van onze klanten. Daarnaast hebben we als bedrijf zelf te maken met wisselende grondstofprijzen. Dat zorgt voor schommelingen in de productiekosten van voer. Gelukkig is het ons vorig jaar gelukt om richting onze klanten een scherp prijsbeleid te voeren. En kunnen we onze leden mee laten delen in de gerealiseerde resultaten.”

Investeringsprogramma
Het bestuur en de Raad van Commissarissen van CAV Den Ham hebben zichzelf als opdracht gesteld om in 2020 het 100-jarig bestaan te kunnen vieren, als zelfstandige en financieel gezonde coöperatie. “Daarvoor is het ook nodig dat we de fabriek up-to-date houden, zodat we een kwalitatief hoogstaand product kunnen blijven bieden aan onze klanten”, zegt Gert Bargeman. “We hebben nu voldoende vet op de botten om met eigen geld te beginnen met een investeringsprogramma, dat we in de komende jaren gaan uitvoeren.”

Zelfstandige coöperatie
CAV Den Ham is in 1920 opgericht door negen lokale agrariërs. Zij besloten dat het samenwerken in een coöperatieve vereniging voor iedereen voordelen zou opleveren. In hetzelfde jaar werd door hen een molen gekocht. De molen is vervangen door een moderne fabriek, waarin een breed assortiment van kwalitatief hoogstaande voeders wordt gemaakt voor de sectoren rundvee, varkens en pluimvee. Het team van CAV Den Ham bestaat uit bijna veertig medewerkers.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›