4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

13 Twenterandse statushouders ontvangen Participatieverklaring

· 1915× bekeken

TWENTERAND - Woensdag 10 mei hebben 13 statushouders in Twenterand een Participatieverklaring ontvangen en ondertekend in het bijzijn van burgemeester Visser. Zij zijn de tweede groep statushouders in de gemeente Twenterand die vooruitlopend op dit verplichte onderdeel van de inburgeringscursus de verklaring hebben getekend.

De Participatieverklaring wordt met ingang van 1 juli 2017 een verplicht onderdeel van de inburgering. Vooruitlopend hierop biedt de gemeente Twenterand in samenwerking met Vluchtelingenwerk Oost Nederland sinds eind vorig jaar workshops aan voor vluchtelingen die in de gemeente zijn komen wonen.

Burgemeester Visser: “Door het tekenen van de verklaring tonen de statushouders hun betrokkenheid bij de Nederlandse samenleving en hun bereidheid daar actief een bijdrage aan te leveren. Ik vind het belangrijk dat zij leren beseffen wat de Westerse vrijheden en rechten betekenen.”

Workshops
In samenwerking met de gemeente Twenterand heeft Vluchtelingenwerk Oost Nederland maandag
8 mei workshops gegeven aan 14 statushouders (Eén van de statushouders kon niet bij de ondertekening aanwezig zijn in verband met ziekte). Tijdens deze workshops werd onder meer ingegaan op de Nederlandse kernwaarden vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie. Ook kregen de deelnemers uitleg over de bemiddeling naar regulier werk.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›