4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Twenterandse junior ambassadeurs op bevrijdingsfestival

· 593× bekeken

TWENTERAND/ZWOLLE - Op 5 mei wordt de gemeente Twenterand op het bevrijdingsfestival in Zwolle vertegenwoordigd door zes Junior Ambassadeurs van de Vrijheid. Vanuit Bevrijdingsfestival Overijssel is aan alle 25 gemeentes in Overijssel gevraagd om jongeren tussen de 16 en 20 jaar te werven die op Bevrijdingsdag samen stil gaan staan voor de vrijheid. De Junior Ambassadeurs van de Vrijheid uit de gemeente Twenterand zijn: Joëlle Mollen, Vincent Smelt, Robin ter Bekke, Collin Boom, Patrick Bolks en Martijn Bos. Zij hebben een certificaat ontvangen met de bevestiging van hun aanstelling tot ambassadeur.

Introductiedag
Op 5 april was er voor de ambassadeurs een introductiedag in Nijverdal. De jongeren uit de verschillende Overijsselse gemeentes kwamen daar bij elkaar om meer te weten te komen over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding zelf, maar ook om stil te staan bij hun eigen vrijheid en die van anderen. Deze dag werd georganiseerd in samenwerking met het Historisch centrum Overijssel.

Vrijheidsbrunch
Vervolgens zijn de jongeren aan de slag gegaan met het organiseren van een Vrijheidsbrunch in de eigen gemeente. In Twenterand wordt de brunch georganiseerd op vrijdag 5 mei om 10.00 uur in Het Punt te Vroomshoop. Een aantal inwoners uit de gemeente Twenterand is hiervoor uitgenodigd. Tijdens de brunch willen de jongeren in gesprek gaan met de aanwezigen over de betekenis van vrijheid in het algemeen en in de eigen gemeente. Na deze brunch vertrekken de jongeren naar Zwolle waar zij om 5 voor 5 op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Zwolle stil gaan staan voor onze vrijheid.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›