4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Bibliotheek Twenterand gecertificeerd én in Top 15

· 1662× bekeken

TWENTERAND - 3 mei was een memorabele dag, met name voor de medewerkers van de Bibliotheek Twenterand. Op de eerste plaats was er een officieel tintje. Al in oktober 2016 ontving Bibliotheek Twenterand bericht dat ze “op basis van bevindingen uit de audit, voldoet aan de Certificeringsnorm Openbare Bibliotheken”. Wethouder Van Abbema gaf het bijbehorende Certificaat een prominente plek in de hal van Bibliotheek Vriezenveen. De rapportage vermeldt onder andere “De Bibliotheek Twenterand is op basis van meerdere documenten en interviews te beschouwen als een goed geleide en georganiseerde bibliotheek, waar met bescheiden middelen veel bereikt wordt door te focussen op haalbare zaken.” Deze bewoordingen worden in de praktijk bevestigd door een tweetal bronnen.

Mark Deckers – strategisch adviseur bij Rijnbrink, de provinciale koepel van bibliotheken – deed onderzoek naar de beste bibliotheken in Nederland. Dit op basis van vier factoren gemeten in 2015: leden, uitleningen, bezoekers en activiteiten. Dit resulteert in een Top 15 waarbij de Bibliotheek Twenterand zeer trots, de 3e plaats in neemt .
Tegelijkertijd leverde een recente rapportage van het zogenaamde ’Biebpanel’, met als thema ‘personeel’, op dat klanten van de Bibliotheek Twenterand bovengemiddeld positief zijn over de medewerkers. Op ‘vriendelijkheid’ en op ‘deskundigheid’ wordt 97% gescoord, terwijl op het onderdeel ‘meedenken met de klant’ zelfs een score van 100% is gerealiseerd.

Genoeg reden dus voor tevredenheid en ook voor iedereen die de Bibliotheek anno 2017, nog niet kent, eens te bezoeken of de site te bekijken: www.bibliotheektwenterand.nl
Ook de complete samenvatting van het Biebpanel – Personeel valt daar te lezen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›