4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

“Afwezig college drijft Bakker Van der Goot tot wanhoop”

· 2691× bekeken

TWENTERAND - “Het is voor GBT onverteerbaar dat weer een ondernemer het dupe wordt van een falend college van burgemeester en wethouders. En niemand van hen neemt de leiding in handen. Anarchie in optima forma”, aldus Marcus Elzinga van GemeenteBelangen Twenterand.

Enkele weken geleden stelde GBT de frustrerende handelswijze van het college jegens een andere ondernemer, het sloopbedrijf Hein Heun, al aan de kaak. Tot op de dag van vandaag is in deze handelswijze niets veranderd, want het college vraagt de ondernemer steeds weer om nieuwe kostbare onderzoeksrapporten. “Op een visie met betrekking tot dit familiebedrijf hebben we, ondanks meerdere verzoeken van onze zijde, het college nooit kunnen betrappen. Maar gezien hun wijze van omgang en onprofessioneel handelen met Heun kunnen wij niet anders concluderen dat men van dit bedrijf af wil en liever ziet vertrekken naar een andere gemeente. Nou, wij zijn trots op dit soort ondernemers, die ook nog eens veel geld steken in ons verenigingsleven en lokale evenementen.” En nu stelt Elzinga namens GBT een serie schriftelijke vragen over de tot nog toe doodlopende weg die het college ondernemersechtpaar Van der Goot in liet gaan.

Karin en Jitse van der Goot hebben zoals bij velen bekend een bakkerij/winkel in Vroomshoop en Vriezenveen. In Vriezenveen wil men hun bedrijf aan het Westeinde voor wat betreft de productiebakkerij moderniseren naar de eisen van deze tijd. Hiervoor heeft men de gemeente Twenterand nodig. Na 10 jaar (!), met voortdurende ambtenarenwisselingen, blijkt dat het college het ondernemersechtpaar vanaf aanvang een weg heeft ingestuurd met de meeste weerstand. Waarbij het college volgens de onafhankelijke commissie bezwaarschriften onbevoegde middelen heeft gebruikt. Het ondernemersechtpaar heeft door dit alles tienduizenden euro’s schade geleden.

GBT heeft één en ander twee jaar geleden al in een debat aangekaart, omdat ze problemen voorzag. Maar volgens het college was er niets aan de hand. Er werd met zowel Van der Goot als de kritische buren goed gecommuniceerd. Na jaren blijkt nu dat de communicatie vooral eenzijdig was, mededelend en via papier (vooral in GemeenteContact).

Er is een andere bouwtekening ter inzage gelegd waarop de buren rekenden. En zo volgde op 12 november 2015 een zienswijze, die - om een lang verhaal kort te maken - in december vorig jaar leidde tot een uitspraak van de Rechtbank Overijssel. De buren werden in het gelijk gesteld. Via Tubantia laat het college weten dat deze uitspraak hen in het verkeerde keelgat is geschoten en kondigt de gang naar de Raad van State aan. Echter op 31 maart jongstleden doet ook de commissie bezwaarschriften uitspraak, na een hoorzitting op initiatief van hetzelfde college. Dit leidde wederom tot een nederlaag voor het college en de afgang is hiermee compleet. En dan te bedenken dat het college normaliter gevolg geeft aan de uitspraak van deze commissie.

Elzinga afsluitend: “Dit college roept overal die het maar horen wil dat men het zo goed voor heeft met onze ondernemers. Er is zelfs een eco-wethouder benoemd door CDA, ChristenUnie en SGP, waarvan de onafhankelijke rekenkamercommissie onlangs oordeelde dat dit een wassen neus is. Voor de bühne dus. Net als de bedrijfsbezoekjes voor de bühne zijn, want de echte praktijk verbleekt hierbij. Voor wat betreft het ondernemersechtpaar Van der Goot zal het college wat GBT betreft een flink gebaar moeten maken, omdat zij voor deze malaise verantwoordelijk zijn. En snel ook, want het ondernemersechtpaar is ten einde raad.”

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›