4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Geslaagde aftrap inzamelingsactie voor bevrijdingsreliëf

· 857× bekeken

VROOMSHOOP - De bestuursleden Carolien Eggens, Jeanine de Jong, Hans Nieboer en Gerwin Plaggenmars van het 4 mei comité Vroomshoop waren ook van de partij tijdens de Vrijmarkt op Koningsdag. In de theaterzaal van het Punt ging de eerdere theaterproductie 5 april 1945 op een groot scherm op herhaling. Daarnaast werd met fotomateriaal een inkijk gegeven in het werk van het 4 mei comité Vroomshoop. Er meldden zich op Koningsdag de nodige nieuwe Vrienden van het V-monument aan, die voor een tientje per jaar het werk van het bijna 30-jarige 4 mei comité Vroomshoop steunen.

Bij de stand van het 4 mei comité Vroomshoop werd actie gevoerd voor de realisatie van het bevrijdingsreliëf langs het Zwolsekanaal, waarvan de onthulling op 5 april 2018 gepland is. In een indrukwekkende beeldengroep van vier meter lang en een meter hoog, een creatie van John Mulder uit Vroomshoop, komen de gevechten bij de Tonnendijkbrug, de gijzeling langs het kanaal, de op het laatste nippertje voorkomen executie van 25 Vroomshoopse mannen en de bevrijding van Vroomshoop in beeld. Het verhaal van de bewogen Bevrijdingsdag van Vroomshoop komt tot leven via een luistersteen bij het bevrijdingsreliëf en wordt ingesproken door de oud-Vroomshoper Alberto Stegeman.
Er waren veel positieve reacties op de plannen en de eerste financiële toezeggingen zijn al binnen. Bedragen kunnen worden overgemaakt op het bankrekeningnummer NL20 RABO 0366 65 00 92 onder vermelding van “Bevrijdingsmonument Vroomshoop”.

Foto: Enno de Boer

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›