4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Opening tentoonstellingen ‘overLeven’ in Den Ham

· 993× bekeken

DEN HAM / VROOMSHOOP - Donderdagavond is onder grote belangstelling de opening verricht van de gecombineerde exposities van Het Expositiehuis en de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop onder de overkoepelende titel “overLeven”. Marijke Talen lichtte toe hoe zij er toe gekomen was om Joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog te fotograferen. De indringende persoonlijke portretten zijn gecombineerd met interviews door studenten van de journalistenopleiding. Tijdens de opening werd de heer Siegfried van Maagdenburg door twee leerlingen van de basisschool “Nieuwoord” uit Vroomshoop. ( Zie foto) De heer Van Maagdenburg overleefde als jongen in Vroomshoop de oorlog. Hij vertelde dat hij bij de bevrijding niet alleen blij was maar ook onzeker over zijn ouders. Gelukkig werd hij later met hen verenigd.

Cor Boom gaf aan in deze tijd van herdenken en vieren graag aan te sluiten bij de fototentoonstelling. Ook benadrukte hij het belang van terugzien op het verleden om goede keuzes in het heden te kunnen maken. Op grote panelen zijn brieven met tekeningen van een vader aan zijn in Den Ham ondergedoken dochtertje te zien met de titel :”Voortaan heet je Lieneke”. Ook is er aandacht voor het verzet en de bevrijding o.a. met de film “Bevrijding van Vroomshoop”.

De tentoonstellingen zijn open op woensdag t/m vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur. Gratis toegang.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›