4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Openluchtzwembad wordt Aquapark de Zandstuve Vroomshoop

· 2950× bekeken

VROOMSHOOP - De Dorpsraad Vroomshoop hoorde het de laatste tijd steeds vaker van plaatsgenoten. Het uit 1963 stammende openluchtzwembad De Zandstuve is weliswaar mooi gelegen aan de Hammerweg in een bosrijke omgeving, maar mist bepaalde essentiële voorzieningen. Nu de kogel door de kerk is in politiek Twenterand met een overdekt zwembad in Vriezenveen en behoud van het openluchtzwembad de Zandstuve in Vroomshoop, wordt het tijd om de koe bij de horens te vatten. Een brainstormsessie in Het Punt werd op 1 februari 2017 georganiseerd door voorzitter Bert Jansen c.s. van de Dorpsraad Vroomshoop. De respons was bijzonder goed en vertegenwoordigers van onder meer de Zwem- en poloclub de Zandstuve, de IJsclub Vroomshoop, de Oranjevereniging Vroomshoop en betrokken Vroomshopers. Diverse plannen en ideeën van groen naar rijp, gingen over tafel en werden doorgesproken. Uiteindelijk lag er een concreet plan van aanpak om in drie jaar tijd het openluchtzwembad een heuse facelift te geven. Er werden op verzoek van de Dorpsraad Vroomshoop zeven actieve werkgroepleden bereid gevonden om de kar te gaan trekken. Dat zijn voorzitter Herman Lutke Veldhuis, de secretaris Riëtte Makkinga en penningmeester Stef Lamberink en de leden Gerwin Breukelman, Alwin Hoogenkamp, Hans Nieboer en Carolijn Wörner.

Binnen de werkgroep werden de plannen de afgelopen periode verder uitgewerkt en al snel werd besloten om voor de benaming Aquapark de Zandstuve Vroomshoop te kiezen. Dat houdt een totaal beleven in op een unieke sport- en ontmoetingsaccommodatie. De bestaande zonneweide wordt in 2018 heringedeeld en er komt volop gelegenheid voor allerlei vormen van sport en spel, er komen schaduwplekken en zitelementen door middel van loungezitplekken. Verder is de realisatie van een grote eigentijdse glijbaan een van de speerpunten.

Ook worden plannen gesmeed voor de renovatie c.q. overkapping van het terras, als ook een duidelijke bewegwijzering. Ook worden samen met de IJsclub Vroomshoop de mogelijkheden bezien om in 2019 een nieuw bezoekerscentrum te realiseren. Ook wordt de nodige aandacht besteed aan een herkenbare bewegwijzering en een veilige oversteek op der Hammerweg.

De werkgroep wordt binnenkort getransformeerd in de Stichting Aquapark de Zandstuve Vroomshoop. Sport en spel, ontmoeting en ontspanning voor jong en oud worden door de nieuwe aanpak bevorderd. Daarbij blijft de gemeente Twenterand onverminderd de eigenaar en exploitant van het openluchtzwembad en is de nieuwe stichting niet van plan om de weg in te slaan naar privatisering. Het bedrijfsleven en de middenstand van Vroomshoop worden de komende tijd bij de ambitieuze plannen betrokken om zo ook een financieel fundament mogelijk te maken,. Daarnaast wordt de lokale bevolking benaderd om een financieel steentje bij te dragen aan haar eigen zwembad. De eerste publiekelijke ludieke presentatie van de plannen komt in beeld tijdens de Vrijmarkt op 27 april aanstaande op Koningdag op het plein voor Het Punt. Daar kan iedereen in een speciale mini-glijbaan een bijdrage kwijt voor Aquapark de Zandstuve in Vroomshoop.

Tijdens het naderende zwemseizoen zijn ook acties gepland, zoals bij de seizoensopening van het Aquapark de Zandstuve, tijdens de wandelvierdaagse en tijdens de triatlon. Ook wordt getracht om al tijdens het komende zwemseizoen in 2017 een tijdelijke glijbaan te installeren. Met de gemeente Twenterand heeft al constructief overleg plaats gevonden over de aanpak van de Stichting Aquapark de Zandstuve. De plannen zijn welwillend ontvangen. Daarbij is door de initiatiefnemers benadrukt dat de toekomst van het mooiste openluchtzwembad van Overijssel nadrukkelijk op het spel staat en dat met deze aanpak het Vroomshoopse zwembad ook meer rendabel kan worden. Op Facebook zijn de activiteiten van de nieuwe stichting Aquapark de Zandstuve op de voet te volgen: @Aquaparkdezandstuve Het e-mailadres luidt: aquaparkdezandstuve@gmail.com

Op de foto v.l.n.r.: Carolijn Wörner, Riëtte Makkinga, Herman Lutke Veldhuis, Alwin Hoogenkamp, Gerwin Breukelman, Stef Lamberink en Hans Nieboer.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›