4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Ontroerende Passiestondes in Geesteren en Vroomshoop

· 886× bekeken

GEESTEREN/VROOMSHOOP - Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop verzorgde onder leiding van zijn dirigent Gezinus Veldman twee ontroerende, wonderschone Passiestondes. Dat gebeurde voor de 20e keer in kerkelijk centrum Het Anker in Vroomshoop en voor de 5e keer in de RK kerk Sint Pancratius in Geesteren. Aan deze beide concerten werkte dit jaar de talentvolle cellist Noam Staal mee.

De Passiestondes met muziek en zang passend bij de lijdensweek hadden een ingetogen karakter en verbeeldden het sterven en de opstanding van Christus. In het eerste deel van het programma werd een deel uit de ‘Messe no. 5’ van Gounod gezongen. Halverwege het concert was er een indrukwekkende stilte, die voorafgegaan werd door het lied ‘In manus tuas Pater’ en die gevolgd werd door het ‘Adagio’ uit ‘Spiegel im Spiegel’, gespeeld door Noam Staal en Gezinus Veldman op piano. Drie keer klonk tijdens het concert ‘Dit ene weten wij’, een lied afgeleid van een gedicht van Henriëtte Roland Holst, en op muziek van Gezinus Veldman. De Passiestondes eindigden met het ‘Benedictus’ uit ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins.

Foto: TC Tubantia

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›