4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Jongerenraad heeft Ambassadeur Jeugd voor de vrijheid 2017!

· 667× bekeken

TWENTERAND - De Jongerenraad Twenterand heeft een Ambassadeur Jeugd voor de vrijheid 2017 in haar team. Martijn Bos (21) vertegenwoordigt hiermee de jongeren in de gemeente Twenterand die staan voor de vrijheid voor oorlogsslachtoffers. Vanuit Bevrijdingsfestival Overijssel wil de Jongerenraad Twenterand te werk gaan met meerdere jongeren vanuit diverse jongerencentra om voor ouderen die bewust de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt een vrijheidsontbijt te organiseren. Maar ook vluchtelingen en statushouders die in eigen land een oorlog ontvlucht zijn. Tijdens dit ontbijt op Bevrijdingsdag wil de Jongerenraad Twenterand gezamenlijk het over de vrijheid in het algemeen maar ook over de vrijheid in de gemeente gaan hebben.

Martijn Bos is op 5 april te Nijverdal namens het Bevrijdingsfestival Overijssel en de Jongerenraad Twenterand verkozen tot Ambassadeur Jeugd voor de vrijheid 2017.
Martijn heeft als vertegenwoordiger voor de jongeren in Twenterand in de ochtend een rondleiding bijgewoond in het Memorymuseum te Nijverdal met aansluitend een college van Naema Tahir & Dolf Jansen.

Op Bevrijdingsdag is het doel om jongeren bij elkaar te laten komen om meer te weten te komen over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding.
Maar ook om stil te staan bij de eigen vrijheid en dat van anderen.

Op het bevrijdingsfestival te Zwolle zal Martijn en meerdere ambassadeurs vanuit verschillende gemeentes in Overijssel allen samen komen op het grote podium om 5 voor 5 stil te staan bij onze vrijheid.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›