4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Twenterandse deelnemers buiten de prijzen bij het Junior Dictee Overijssel

· 857× bekeken

BEERZE - Op 10 april werd op initiatief van een groot aantal Overijsselse bibliotheken, in het vernieuwde Giga Konijnenhol van Vrijetijdspark Beerze Bulten, voor de zevende keer het Junior Dictee Overijssel gehouden. Olivier Loeber van basisschool De Wizard uit Deventer en Willem ter Harmsel van basisschool de Ronde Maat uit Rijssen hadden beiden slechts 8 fouten in hun dictee. Na een spannende barrage is Olivier Loeber uitgeroepen tot de glorieuze winnaar van het dictee. Aan het dictee deden 24 deelnemers uit 12 gemeenten mee.

Het dictee, dat geschreven werd door kinderboekenauteur Maren Stoffels, was behoorlijk pittig, vonden de deelnemers unaniem. Gemiddeld werden 16 fouten gemaakt. De Twenterandse deelnemers Marin Krahwinkel van de Kennedyschool en Daniël Kleinjan van de Oranjeschool scoorden wel goed maar vielen helaas niet in de prijzen.

De winnaar ging met een beker, een pen met inscriptie en natuurlijk eeuwige roem naar huis. De jury, onder voorzitterschap van oud-gedeputeerde Jan Kristen besprak het dictee na en was zeer te spreken over de spellingskwaliteiten van de deelnemende kinderen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›