4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Muziek op school met De Harmonie Vroomshoop

· 1289× bekeken

VROOMSHOOP - Muziek heeft een positieve invloed op het concentratievermogen en het creatief vermogen van kinderen. Daarom is het van belang dat kinderen op jonge leeftijd te maken krijgen met muziek en het maken daarvan. Muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop wil graag een steentje bijdragen aan dit maatschappelijk belang. De vereniging is een pilot gestart op de Oranjeschool te Vroomshoop. Aan de groepen 4 en 5 is een muziekles gegeven door dirigent Gertjan en muzikante Marleen. Zij hebben de kinderen het e.e.a. verteld over het maken van muziek op blaasinstrumenten. Natuurlijk konden de kinderen dit zelf ook proberen. Naar aanleiding van deze lessen konden de leerlingen zich opgeven voor 6 muzieklessen op het blaasinstrument bugel. Wat dit project uniek maakt is dat deze vervolglessen op de school zullen worden gegeven, direct na schooltijd. Daar komt bij dat voor deze lessen geen financiële bijdrage wordt gevraagd en dat de leerlingen gebruik kunnen maken van een instrument van de vereniging.

Op deze manier hoopt de Harmonie Vroomshoop muziekles voor iedereen toegankelijk te maken, zodat alle kinderen in aanraking kunnen komen met muziek en het maken daarvan.

Op donderdag 6 april is de eerste les op bugel gestart, maar liefst 7 leerlingen hebben zich hiervoor opgegeven en zullen de komende weken met hulp van Gertjan en Marleen gaan ervaren hoe leuk muziek maken is. Als afsluiting van de lessen zal er een concertje gegeven worden in Het Punt.
De Harmonie Vroomshoop gaat na afloop van de pilot evalueren of er meer van deze projecten kunnen gaan plaatsvinden op de basisscholen in Vroomshoop en omstreken.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›