4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Aantrekkelijke opleiding bij de Bovo in Vroomshoop

· 1260× bekeken

VROOMSHOOP – Bij Beroepsopleidingen Vroomshoop en Omstreken (Bovo) was onlangs de Open Dag, waar voorlichting werd gegeven over de bouw-, afbouw- en infraberoepen. Deze dag werd goed bezocht wat aangeeft dat de belangstelling voor beroepen in de bouw weer aantrekt. Tijdens deze open dag kwamen de diverse opleidingen aan bod, zoals: Bouw timmeren, metselen, voegen, beton timmeren, werkplaats timmeren, restauratie timmeren / metselen, stukadoren en tegelzetten. De bouw is tegenwoordig meer dan alleen metselen of timmeren. De kracht van de Bovo is dat hier verschillende opleidingen aangeboden kunnen worden, die steeds meer in elkaar overlopen. Een bouwvakker moet tegenwoordig breder, over meerdere disciplines, worden opgeleid. Ook is de Bovo een opleidingslocatie voor de infraberoepen.

Wat de Bovo uniek maakt is dat niet alleen de praktijk op de eigen locatie wordt gegeven, maar dat hier ook de theorie wordt verzorgd door het ROC van Twente. Het theorieonderwijs voor de bouwberoepen wordt vanaf september 2017 op slechts drie locaties in Twente gegeven, en wel in Hengelo, Rijssen en in Vroomshoop. Vooral voor leerlingen uit Vroomshoop, Den Ham, Daarle, Daarlerveen, Geerdijk, Sibculo, Westerhaar en Vriezenveen en omstreken scheelt dit enorm op de reistijd.

Deze winter is de Bovo begonnen met winterscholing, wat inhoudt dat er extra aandacht wordt besteed aan bijvoorbeeld luchtdicht bouwen en andere technieken in de bouw, ook wordt er gewerkt met de Blower door een warmtebeeldcamera. Verder is er op deze dagen extra ruimte voor excursies. De winterscholing is een programma van 6 dagen, verdeeld over 6 weken. De mensen die een BBL-opleiding in de bouw willen volgen zijn dan ook van harte welkom om eens bij de Bovo te informeren. U wordt van harte uitgenodigd en graag geholpen. Kijk ook op de website: www.bovo-opleidingen.nl voor meer informatie.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›