4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Zonnepark aan de Flierbelten

· 1915× bekeken

VROOMSHOOP - HerBo Groenleven BV uit Heerenveen dient namens landbouwer J. Laarman en OCB Bouw BV het verzoek in om een zonnepark te realiseren aan de Flierdijk. Het betreft een perceel grond tussen de Dennenhofweg en de velden van de Vroomshoopse Boys. In het verleden was het plan om daar 36 recreatiewoningen en een bedrijfswoning te bouwen. Maar de uitvoering daarvan is tot op heden niet gerealiseerd. Op deze bestemming is het de bedoeling om een zonnepark te realiseren voor 25 jaar. Het zonnepark zou 6,2 hectare beslaan en 5 megawattpiek elektriciteit opleveren. Met dit vermogen kan men 1500 huishoudens voorzien van stroom.

Het zonnepark draagt bij aan de duurzaamheidsdoelen van de gemeente. Er is ook overleg geweest met de Provincie en deze staan positief tegen deze ontwikkeling. De Provincie wil de aanleg van zonnevelden in de Groene Omgeving alleen toestaan als tijdelijk gebruik. De gronden wil de provincie niet blijvend onttrekken aan de oorspronkelijke bestemming. Vandaar dat na 25 jaar er weer recreatiewoningen gebouwd zouden kunnen worden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›