4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Oude politiebureau in Vroomshoop wordt woon/werk bestemming

· 1566× bekeken

VROOMSHOOP - Nassaustraat 9. Daar zat ooit het politiebureau van Vroomshoop. De laatste gebruiker was CaroCare Thuiszorg, nu staat het pand grotendeels leeg. De huidige bestemming is "Maatschappelijke doeleinden", en de kans is klein dat een dergelijke huurder gevonden kan worden. Daarom vraagt CaroCare om de bestemming te veranderen in woon/werk, zodat de kans op een koper of huurder groter wordt. Het basisidee is dat het grote gebouw de woonfunctie krijgt, en het aangebouwde bijgebouw de werkfunctie. Er is nog wel een mogelijk probleem met het geluidsniveau.

De geluidsbelasting (door het verkeer op de Koningin Beatrixlaan) is maximaal 55dB op de oostgevel en 51 dB op de noordgevel van het bijgebouw. Als het bijgebouw de woonfunctie zou krijgen, dan moet de oostgevel aangemerkt worden als 'dove gevel'. En wat is nu een dove gevel? Zie het volgende commentaar: "De geluidsbelasting door spoor- en wegverkeer moet je toetsen ter plaatse van een gevel. Als deze dus geen te openen delen heeft, is het volgens de Wet Geluidshinder geen gevel en hoef je hier niet te toetsen. Veel plannen worden de laatste tijd op deze wijze gerealiseerd."

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›