4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Geen code oranje meer voor Gemeente Twenterand

· 616× bekeken

VRIEZENVEEN - “Twenterand heeft nu beleidsmatig zaken op orde gebracht. Consolidatie van dit groene beeld is noodzakelijk.” Een citaat uit het rapport van de provincie Overijssel over het Interbestuurlijk toezicht op gemeenten, dat zij jaarlijks uitgeeft. Burgemeester Visser neemt met gepaste trots kennis van de beoordeling van de provincie: “De afgelopen anderhalf jaar heeft de organisatie zich enorm ingezet om de stap te maken van oranje naar groen. Daar mogen we met elkaar best trots op zijn, maar het vraagt ook onze voortdurende aandacht om het zo te houden.”

Het gaat hier om de stand van zaken bij vijf onderwerpen waarbij de provincie toezichthouder is: financiën, Wabo (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht), Wro (Wet ruimtelijke ordening), informatie- & archiefbeheer en huisvesting statushouders.
Vorig jaar stond het totaalbeeld van de gemeente Twenterand op oranje. Nu staat het totaalbeeld op groen. Dit betekent dat de provincie op afstand toezicht houdt. Wethouder Scholten sluit af met: “De gemeente Twenterand wil het toezicht van de provincie graag op groen houden en zal zich daar ook voor in blijven zetten.”

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›