4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Adoptieoverdracht V-monument herinnert aan de bevrijding van Vroomshoop

· 1123× bekeken

VROOMSHOOP - Leerlingen van de openbare basisschool De Schakel uit Vroomshoop losten hun leeftijdsgenootjes van de christelijke school voor speciaal onderwijs De Sleutel af wat de adoptie van het monument van vrede, vrijheid en recht in Vroomshoop betreft. Deze adoptieoverdracht vindt elke jaar op 5 april plaats. Die datum herinnert aan 5 april 1945, de dag dat Vroomshoop werd bevrijd door de lokale verzetsgroep en de Canadese Manitoba Dragoons. Voorzitter Hans Nieboer van het 4 mei comité Vroomshoop blikte terug op die bewogen Bevrijdingsdag met onder meer een dramatische gijzeling van een deel van de Vroomshoopse bevolking dor de Duitse bezetter.

De leerlingen van de Sleutel kregen uit handen van secretaris Rudie Drenth van het 4 mei comité Vroomshoop een oorkonde als blijk van waardering voor hun inzet. Ook gaf Rudie Drenth een nadere uitleg over het V-monument en over de andere monumenten op of nabij het Vredesplein, waarbij de zuil met klok met de tekst 1940-1945, als ook van de herinneringsplaquette aan het appartementencomplex De Puntkolk. De leerlingen van de Schakel houden het monument op het Vredesplein schoon en bereiden zich voor op de medewerking aan de herdenking van de gevallenen op 4 mei aanstaande.

Foto's: Erwin Heuver

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›