4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Wethouder Binnenmars feliciteert Oranjeschool Vroomshoop

· 664× bekeken

VROOMSHOOP - De Oranjeschool in Vroomshoop heeft op 29 maart meegedaan aan de finale van de Nationale Onderwijsprijs 2015 – 2017. Daar mocht de school aan mee doen omdat zij in februari van dit jaar al de Overijsselse prijs in de wacht sleepte. Wethouder Binnenmars is blij en trots met het behaalde resultaat: “De verkiezing benadrukt het belang van goed onderwijs. Wanneer een school innovatief is en zelf een onderwijsprogramma ontwikkelt waardoor kinderen die dat nodig hebben ook goed tot hun recht komen en gemotiveerd raken, is dat iets waar de school en ik als wethouder onderwijs maar ook als oud leerkracht alleen maar blij van word. Het zegt iets over de motivatie van de leerkrachten om het onderwijs zo passend mogelijk te maken voor alle leerlingen.”

Tijdens de finale ging de nationale prijs voor basisscholen naar Utrecht. De Oranjeschool uit Vroomshoop heeft de Overijsselse prijs gewonnen met een eigen onderwijsprogramma waarin de leerstof beter aansluit op een bepaalde groep leerlingen. Het gaat dan om leerlingen uit groep 8 die praktisch ingesteld zijn en moeite hebben met de reguliere lesstof. Deze kinderen komen in de Bijdehandclub: een club die bijdehand is wat betreft het werken aan praktische opdrachten en het is een club die bij de hand wordt genomen. De leerstof wordt rondom een thema aangeboden, de leerlingen bezoeken een bedrijf, stellen interviewvragen op, maken een presentatie van het bezoek en koppelen dit terug naar hun eigen groep. Zo is er een restaurant bezocht en heeft de club op school zelf een restaurant ingericht waar de Bijdehandclub zelf gekookt en gebakken heeft en de kinderen uit hun eigen groep in het restaurant heeft uitgenodigd om te komen eten. Op die manier worden die leerlingen gemotiveerd om te leren, zodat ook deze leerlingen hun doelen kunnen halen. Hiermee krijgen zij net dat extra zetje dat hen helpt bij de instroom in het VMBO onderwijs. Volgens de jury waren de inzendingen niet alleen leerzaam, creatief en vernieuwend, maar zijn ze ook goed bruikbaar voor de andere onderwijsinstellingen. In totaal deden 12 basisscholen en voortgezet onderwijs instellingen mee aan de provinciale verkiezing.

Taart of ijs
Als beloning trakteerde wethouder Binnenmars afgelopen vrijdag het team van leerkrachten en de klas op taart. “Successen moet je vieren en daarom is dit kleine gebaar meer dan verdiend. Op dit soort dagen ben ik extra trots op de prestaties van leerkrachten en leerlingen.”

Kijk voor meer informatie over de Nationale Onderwijsprijs op www.onderwijsprijs.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›