4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

VVD: Chris Walraven is in zijn laatste jaar als raadslid

· 1751× bekeken

DEN HAM - Chris Walraven heeft nu ook formeel aangegeven dat hij er eind dit jaar mee stopt. Hij noemt de geplande raadsvergadering van 19 december 2017 als zijn laatste vergadering als raadslid.Volgens de kieslijst van 2014 is de heer Erik Kobes zijn opvolger, en die zal geïnstalleerd worden als de opvolger van Chris, tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Chris is sinds 2009 actief in de lokale politiek voor de VVD Twenterand. In 2010 kreeg de VVD 6,42% van de stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen, in 2014 5,07%. In beide gevallen goed voor één zetel.

Het kan niet ontkend worden dat Chris Walraven een spraakmakend raadslid is, en altijd nadrukkelijk aanwezig is in de beraadslagingen. Maar of dat heeft meegeholpen aan de reikwijdte van de VVD in Twenterand? De verkiezingscijfers lijken dit niet te onderschrijven. Landelijk doet de VVD het een stuk beter dan lokaal. Dat komt natuurlijk ook doordat er allerlei lokale partijen aan de verkiezingen meedoen, die landelijk niet meedoen. Dat verstoort het beeld. Maar zoals Walraven het zelf zegt: Er is nog veel werk te doen voor de VVD Twenterand. De hoop voor de toekomst is, wat dat betreft, gericht op Erik Kobes.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›