4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Bijzonder jubileum gemeente Twenterand

· 2943× bekeken

VRIEZENVEEN - In een tijd waarin flexibilisering het toverwoord is was er op donderdag 30 maart het bijzondere ambtsjubileum van Gert Hofman en Jan Bosch. Beiden waren vanaf begin 1977 in dienst van de gemeenten Den Ham, Vriezenveen en Twenterand en vierden dus hun 40 jarig jubileum. In een bomvolle kantine van het gemeentehuis te Vriezenveen waren onder de aanwezigen de oud burgemeesters van Overbeeke, Meulman en Kobes, diverse (oud) wethouders, de nestor van de raad de heer Veurink en talrijke (oud) collega’s. De jubilarissen werden toegesproken door Dick Lammertink en Marijn Hofstee namens het college van B. en W. waarbij de gebruikelijke attenties werden overhandigd. In hun dankwoord memoreerden de jubilarissen de afgelopen 40 jaar op ludieke wijze.

Bosch noemde daarbij voormalig collega Melenboer op de dienst gemeentewerken van de gemeente Den Ham die op zijn buro een bordje had staan met de tekst Nahum 3:17 de enigste plek in de Bijbel waarin daadwerkelijk de term ambtenaren voorkwam. Na al die jaren nog steeds aktueel, zeker in de tijd van flexwerken.

Hofman noemde de hectische tijd rondom de periode van gemeentelijke herindeling en de bijzondere figuren met name uit de vroegere Hammer tijd met o.a. Jans de Bode, en de jarenlange samenwerking van de jubilarissen in de ondernemingsraad. Bosch wees op het feit dat redenen voor de herindeling destijds, zoals bezuinigingen en het vergroten van de efficiency voor de burgers, zelfs na 16 jaar samenvoeging nog steeds de dagelijkse gang van zaken in de gemeente Twenterand bepaald.

Beide jubilarissen hebben in hun tijd 6 burgemeesters versleten. Gelet op hun jaren lange ervaring bood Hofman aan graag samen met Bosch te willen participeren in de vertrouwenscommissie voor de benoeming van de nieuwe 7e burgemeester. “Immers wie kan er met al die ervaring nu beter aangeven welke burgemeester goed is voor deze (vecht)gemeente”. Een ervaren en daadkrachtige burgemeester met veel bestuurservaring die tevens burgervader is was gewenst aldus de jubilarissen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›