4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Bijzondere samenwerking in pilot praktijkondersteuner Jeugd GGZ

· 619× bekeken

VRIEZENVEEN - Vandaag zijn de overeenkomsten ondertekend voor de pilot POH Jeugd GGZ. De pilot is erop gericht om kinderen en jongeren (tot 23 jaar) snel en gerichte lichte ondersteuning te kunnen bieden wanneer zij niet lekker in hun vel zitten. Naast het belang van het maken van werkafspraken, onderstreept het tekenen van de overeenkomst de bijzondere samenwerking tussen de huisartsen, GGD Twente, en de gemeente nog eens extra.

Het doel van de pilot is om te kijken of de inzet van praktijkondersteuners Jeugd GGZ in de huisartsenzorg kan helpen om te voorkomen dat kinderen en jongeren met beginnende klachten daar te lang mee blijven zitten. Door snel en op maat lichte ondersteuning te bieden, kunnen ergere klachten wellicht voorkomen worden. Op deze manier willen we proberen preventiever te gaan werken. Dat leidt tot een win-win-win situatie. Kinderen en jongeren krijgen sneller hulp op maat, ouders krijgen serieuze hulp en aandacht wanneer zij zich zorgen maken over hun kind en huisartsen hebben meer mogelijkheden om jeugdigen te helpen wanneer zij ergens tegen aan lopen.

Unieke samenwerking

In vergelijking met andere gemeentes waar een zelfde soort pilot van start is gegaan, is de rol van de GGD en de gemeente Twenterand uniek. Wethouder Jan Binnenmars: “In de meeste gevallen wordt de pilot opgezet alleen vanuit de huisartsenpraktijken of vanuit de GGZ. In de gemeente Twenterand hebben we gekozen voor een neutrale aanpak door de samenwerking met de GGD.” Het gaat erom dat iedereen in zijn leven wel eens momenten kent waarin hij of zij ondersteuning nodig heeft. De praktijkondersteuner geeft deze ondersteuning op een laagdrempelige manier.

Praktijkondersteuners
Inmiddels zijn er twee praktijkondersteuners aangesteld. Zij zijn beide 16 uur per week beschikbaar en werken bij verschillende deelnemende huisartspraktijken. Tijdens de pilot wordt er doorlopend geëvalueerd en bijgesteld. Aan het einde van het jaar moet duidelijk zijn of de inzet van de praktijkondersteuners Jeugd GGZ bijdraagt aan nuttige ondersteuning. Op basis daarvan wordt gekeken naar het vervolg.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›