4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Hildebrand met “Extra hulp op de Eerste Hulp”

· 985× bekeken

VRIEZENVEEN - De toneelvereniging Hildebrand uit Vriezenveen heeft dit weekend de jaarlijkse uitvoering gehad in het gebouw van CCK2. Zowel vrijdag- als zaterdagavond was er “Extra hulp op de Eerste Hulp”, maar dat viel niet mee! Van een ordentelijke organisatie in dit ziekenhuis was bar weinig te bespeuren. Directeur Van Wal (Bertran Minkjan) hielp nou ook niet echt mee om zijn waardigheid en dat van het huis hoog te houden en het hospitaal in de hoogst geclassificeerde regionen te laten belanden. Hoe de pinnige hoofdzuster Joke (Charon Wessels) met haar niet bijster intellectuele collega Annie (Jannie Waanders) ook haar best deed om dit alles te stroomlijnen …

Als je dan ook nog eens met een professionele schoonmaker (Robert Duursema) te maken krijgt die per ongeluk voor arts wordt aangezien (en dat blijkbaar wel graag zo even wil houden), gestimuleerd door een vergeetachtige, op het randje van het pensioen staande dokter Hogebaum (Henk van der Kolk) -die uiteindelijk met de hypochondrische patiënte Nella (Anneke Voortman) tot een eensluidend oordeel komt- dan is de logica ver te zoeken. Maar dat mag natuurlijk allemaal op het toneel.

‘Extra hulp op de Eerste Hulp’ is een klucht van Henk Roede. De komische ellende was van het begin tot het einde aanwezig. Acteur Ivo Schoemaker had deze keer verreweg de gemakkelijkste rol van het toneelstuk. Hoewel … Na een auto-ongeluk bijna totaal te zijn ingetaped door de ‘nieuwe’ dokter -die dus meer verstand had van de hygiëne van wc’s dan van bloederige wonden- was het vrij lastig voor Ivo om geluid voort te brengen. Maar zijn zwijgzame inbreng was wel buitengewoon aanwezig en hilarisch. Gert Post liet weliswaar voorkomen patiënt te zijn, maar hij bleek toch nog een andere sinistere en belangrijke rol te hebben in dit drama. Tel daar bij op dat er een bloedmooie patiënte (Nienke Niphuis) rondliep om de boel ook nog es lekker te verstieren en dan eindig je met een gevoel van een leuke avond te hebben gehad.

Regisseur Gerrit Wignand huldigde na de acteurs bedankt te hebben aan het eind nog Hilde Lusseveld, die meer dan 50 jaar op de planken heeft gestaan bij Hildebrand en nu afscheid neemt. Hilde was deze avond één van de souffleuses.

Vrijdagmiddag konden de bewoners van de Vriezenhof en van Philadelphia al genieten van het toneelstuk tijdens een besloten bijeenkomst. En dat was ook een succes.

Degene die nogmaals de plezierige verwikkelingen in dit ziekenhuis willen zien en aanhoren, kunnen dat nog doen op vrijdagavond 31 maart, eveneens in het gebouw CCK2. Aanvang 20.00 uur.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›