4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Thea Kroese op RTV Oost over De Winterkraaien

· 1861× bekeken

VROOMSHOOP/HARDENBERG - De voorstellingen 7 en 8 van De Winterkraaien op donderdag 16 maart en vrijdag 17 maart in een volgepakte Voorveghter te Hardenberg waren opnieuw een groot succes. De theatervoorstellingen met vertelster Thea Kroese, het Chr. Mannenkoor Vroomshoop o.l.v. Gezinus Veldman, en de solisten Nanco de Vries en Geerhard Abma trekken publiek uit de verre omtrek. Thea Kroese vertelt er maandagavond 20 maart over op RTV Oost in het programma 'Overijssel Vandaag'.

In de zomer van 2014 stelde Thea Kroese uit Vroomshoop voor het dramatische verhaal van de zeven winterkraaien uit het boek van Aar van de Werfhorst om te zetten naar een theaterproductie. In dit boek wordt het harde leven en de dood van zeven veenarbeiders beschreven die omstreeks 1900 verdronken in de vaart bij Beerzerveld, die door het eindeloze en troosteloze veenlandschap liep van Noordoost Overijssel.

Componist Gezinus Veldman werd gegrepen door het idee en ontwikkelde in het jaar erna de muziek voor het Chr. Mannenkoor Vroomshoop waarvan hij de dirigent is. De stichting Levend Vroomshoop nam de organisatie op zich. De belangstelling overstemde alle verwachtingen: liefst vier keer was theater Het Punt te Vroomshoop in het voorjaar van 2016 totaal uitverkocht. Daarna volgden nog vier uitverkochte voorstellingen in de Voorveghter te Hardenberg in het najaar 2016 en het voorjaar 2017.

Wie op de wachtlijst wil staan voor een mogelijk 9e voorstelling kan mailen naar info@levendvroomshoop.nl of bellen met 0546-642191. Meer dan 150 mensen hebben zich daarvoor al weer aangemeld.
Wie belangstelling voor het boek 'De Winterkraaien' heeft kan ook mailen of bellen. Het boek kost € 12,-.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›