4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

De raadsvergadering van de 14e maart

· 923× bekeken

VRIEZENVEEN - Er stonden gisteravond zo'n 13 punten op de agenda, maar het gros betrof hamerstukken. Dat ging dus in een aardig tempo. Het venijn zat in de staart. Punt 13 van de agenda ging over "Beleid Huishoudelijke Ondersteuning 2018". Waar aanvankelijk gedacht werd dat ook hier sprake was van een tekort van een aantal tonnen, bleek dat mee te vallen. Zonder dat er echt sprake is van bezuinigingen, kan het tekort nagenoeg geheel geëlimineerd worden door bijvoorbeeld het opvouwen van de schone was zelf te doen, in eigen regie, zoals dat heet. Aldus wethouder Binnenmars. Deze wethouder nam ook de motie over om tot de vorming van een klankbordgroep te komen. Die groep zou de kwaliteit van de uitvoering kunnen verbeteren.

Verder diende de VVD nog een "Motie Vreemd" in over Almeloseweg Oost. Daar is recent al veel over te doen geweest. In de woorden van Chris Walraven (VVD) moest deze motie gezien worden als een gele kaart richting de wethouder (Scholten), naar analogie van het voetbal. Voor deze motie stemden VVD en GBT. De GBT voegde hier nog aan toe, bij monde van de heer Elzinga, dat de wethouder in deze kwestie informatie niet, of te laat, had doorgegeven. Terwijl dit later wel in de krant opdook in een artikel. Het was eigenlijk verbazingwekkend dat hier nauwelijks op werd gereageerd in de raad. Of door het College. De raad niet, of fout, informeren wordt toch gewoonlijk gezien als een politieke doodzonde.

De andere partijen willen afwachten hoe de zaak afgerond wordt voordat er een oordeel wordt geveld.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›