4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Jubilarissen bij chr. zangvereniging Cantate Deo in Den Ham

· 891× bekeken

DEN HAM - Op maandagavond 27 februari j.l. was het groot feest bij zangvereniging Cantate Deo in Den Ham. Rond de 80 zangers en zangeressen waren in de Rank bijeen voor de jaarvergadering. Op die vergadering werden de veelal saaie agendapunten onderbroken voor de huldiging van in totaal 8 leden in verband met langdurig trouw koorlidmaatschap. Daarbij werd zelfs teruggegaan naar het midden van de vorige eeuw, toen de inmiddels opgeheven verenigingen Hervormd Zangkoor en Looft den Heer nog volop in bloei waren. Zoals bekend is in 2015 Cantate Deo uit de samenvoeging van die twee koren ontstaan.

Dat er zoveel koorleden tegelijk mochten worden gehuldigd is een unicum.
Drie koorleden werden voor 60-jarig lidmaatschap in het zonnetje en gezet, te weten Hennie de Bruin, Jo Meijer en Dinie Nevenzel. Vervolgens kwamen aan de beurt Riek Ardesch, Martha Lambers en Jenny Scholten voor 50-jarig trouw lidmaatschap. Joke Kottier behoorde ook tot jubilarissen, zij is al weer 40 jaren lid. De rij van de jubilarissen werd gesloten door Gerrit de Boer, die al 25 jaren als bas getrouw zijn inbreng heeft.

Allen werden in de bloemetjes gezet en ontvingen bij dergelijke jubilea behorende onderscheidingen. De 60-jarigen daarnaast een bonbonschaal met gravure van het logo van de vereniging en een ingelijste oorkonde.

Elk koorlid besteedt per jaar minimaal 80 uren aan de zangrepetities. Dus levert een klein rekensommetje al gauw op dat - bestuurswerk en andere ondersteunende activiteiten niet meegerekend - de 8 jubilarissen samen goed zijn voor meer 31.000 uren zangplezier.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›