4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Adviesspreekuur voor burenruzies in Twenterand

· 837× bekeken

VRIEZENVEEN - Vanaf 8 maart is er in het gemeentehuis in Vriezenveen iedere woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur een gratis spreekuur voor inwoners van Twenterand die ruzie met hun buren of andere wijkbewoners hebben. In dit spreekuur kunnen inwoners hun verhaal kwijt aan een onafhankelijke adviseur die met hen meedenkt over mogelijke oplossingen. Het adviesspreekuur is een pilot en loopt tot het einde van het jaar. Daarna wordt gekeken of en hoe het spreekuur een vervolg krijgt.

Burgemeester Visser: “We hopen met het adviesspreekuur te voorkomen dat situaties excaleren. Inwoners krijgen handvatten om het conflict samen met hun buren op te lossen zodat zij beide weer prettig kunnen wonen in hun buurt.”

Werkwijze
Inwoners kunnen bij het inloopspreekuur terecht met kleine problemen of ergernissen maar ook voor complexe conflicten. Een ervaren conflictbemiddelaar luistert naar hun verhaal en geeft een neutraal advies hoe beide partijen er op eigen kracht uit kunnen komen. Wanneer het nodig is, kunnen mensen meerdere keren terugkomen bij het inloopspreekuur. Eventueel ook samen met de andere partij.

Onafhankelijk, vertrouwelijk en neutraal
• De conflictbemiddelingsadviseur heeft geen dienstverband bij de gemeente en is onafhankelijk
• De adviseur geeft nooit zonder toestemming informatie door aan derden zoals de gemeente, politie, een woningbouwcorporatie of andere partijen. Een gesprek is dus altijd vertrouwelijk
• De adviseur kiest nooit partij en blijft altijd neutraal

Zonder afspraak
Het spreekuur is zonder afspraak te bezoeken. Iedereen wordt te woord gestaan op volgorde van binnenkomst. Inwoners die hun vraag liever via e-mail stellen, kunnen deze mailen naar twenterand@mediationoost.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›